Најновије

УЖАС У ГАЗИ: Палестинци броје мртве, тенк убио бебу!

ГАЗА - Број погинулих у појасу Газе, где је Израел почео офанзиву пре 11 дана, порастао је на 265, саопштили су палестински лекари.
Нема краја сукобима(Фото: jafrianews.com)

Нема краја сукобима(Фото: jafrianews.com)

Један израелски војник погинуо је ноћас када је Израел покренуо копнену операцију, па је број жртава на израелској страни порастао на два, саопштила је израелска војска. Најновија палестинска жртва је мушкарац који је погинуо код Беит Хануна на крајњем северу Појаса Газе, изјавио је портпарол палестинских хитних служби Ашраф ал-Кудра, па број погинулих током данашњег дана износи 24. Палестински извори су прецизирали да су јутрос двојица Палестинаца из исте породице погинули на југу у Кан Јунису, да је нешто раније погинуло четири члана друге породице у истом граду и још двоје на северу у Беит Хануну. У истом месту погинула су и тројица палестинских тинејџера. Израелска војска саопштила је да је у акцији убијено 14 терориста, уништено 20 ракетних лансера, нападнуто 9 тунела, односно укупно 103 "терористичких мета". Израелски премијер Бењамин Нетанијаху наредио је "значајно проширење" офанзиве у Гази. Ова наредба стигла је само неколико сати након синоћних војних акција јеврејске државе на палестинској територији, чији је циљ "неутралисање тунела које Хамас користи како би напао Израел". Тројица су погинула од тенковске ватре источно од Кан Јуниса и још једна особа источно од града Газе. Петоро људи је погинуло од израелске ватре у одвојеним нападима на јужни град Рафа, укључујући петомесечну бебу. Бебу је, према палестинским узворима, убио тенк. На северу Газе две особе су убијене одмах после поноћи у Беит Хануну, изјавио је портпарол хитних служби Ашраф ал Кидра. Он је навео а да је укупни број погинулих Палестинаца од почетка сукоба, у зору 8.јула, достигао 260.
Прочитајте још:Све тајне Ангеле Меркел!Порошенко каже да „агресија“ против Украјине је светски проблем
Палестински центар за људска права истиче да су више од 80 одсто погинулих цивили и да је најмање 1.920 Палестинаца рањено. Израелска армија је почела копнену офанзиву касно синоћ уз подршку из ваздуха и са мора против палестинских екстремиста, након десет дана израелских ваздушних удара на Газу и ракетне ватре у Израел. Израелски премијер Бењамин Нетанијаху истакао је да је циљ проширења операције да се, између осталог, униште тунели који се користе за кријумчарење оружја. Ти тунели прокопани су испод границе Газе с Египтом, а испод границе с Израелом копани су тунели за извођење напада на Израелце. Један такав покушај напада ометен је јуче, када је удар из ваздуха спречио да се 13 наоружаних Палестинаца убаци у кибуц на југу Израела. Један нападач погинуо је у том инциденту. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА