Најновије

Наметаће нам светску перестројку као нагодбу елита и експерата

Лидери Г20 успели су да постигну консензус таквих размера, какав је некад био могућ само на састанцима Варшавског пакта.

Г20 онлајн конференција (Фото: Јутјуб)

Пише: Исраел ШАМИР (Русија)

Укратко: желе да нас вакцинишу, а затим, да се не бисмо опустили, укључиће режим борбе против глобалног отопљавања.

Сећате ли се да је пре пандемије била нека Грета? Е, па ето, Грета ће се вратити чим сви будемо боцнути.

Имајте на уму да се значајан део човечанства, укључујући и Русе, овог програма не плаши, задовољни су - треба се само вакцинисати, а треба и спасити планету од загревања, тако да је све у реду.

Путин је у свом говору на Г20 подвукао да су главна опасност за свет незапосленост, сиромаштво и економска депресија без преседана. Али, други говорници су остављали утисак као да су задовољни садашњом ситуацијом, јер нам она омогућава да све обновимо.

Пожелео сам да им саветујем да једу лимун. То им, наравно, неће помоћи против ковида, али ће им бар избрисати блажени осмех којим кажу да сада, коначно, можемо све да изградимо изнова и боље него пре.

Кинески лидер Си предложио је увођење QR-кодова у целом свету, како без њих људи не би могли да неодговорно лутају по планети. Очигледно му се свидела идеја градоначелника Москве Собјањина.

СЗО је врачала да овај вирус није последњи; биће још пандемија, а само ће вакцинације, маске и донације њеном буџету спасити све, а такође је обећала нови талас у јануару.

Европљани су лансирали слоган нове Глобалне Перестројке - Build Back Better! Односно, све ћемо престројити, поново изградити, али боље, инклузивно, зелено, одрживо. И врло скупо. И на ваш рачун.

 Борба за климу стегнуће нам каишеве до кичме и још ћемо пожалити што нас ковид није спасио од непотребних мука.

На ранијим форумима, Трамп је стално негирао потребу борбе против загревања, али овог пута је о томе заћутао. А његов вероватни наследник, Џо Бајден, већ се обавезао да ће вратити Америку у СЗО и Париски споразум о клими.

Тако да светска перестројка изгледа неизбежна као и она Горбачовљева из 1986. године, а незадовољнима и дисидентима је већ припремљено место (његове противнице) Нине Андрејеве и њеног „Не могу да одступим од принципа“ – на маргинама историје.

Сви осећају да је човечанство направило велики корак ка свом јединству. Неслагање је опасна ствар и доводи до ратова, али једногласност може бити још опаснија, ако је то једногласност стручњака, а не народа.

Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА