Најновије

НИ ПРИМИРЈЕ НЕЋЕ ЗАУСТАВИТИ СНОВЕ О НЕООСМАНИЗМУ: Турска задала тежак ударац противнику који их није очекивао!

Турске оружане снаге наставиле су кампању против Сиријских демократских снага (СДФ) у петак увече, пошто су снажно гађале њихове положаје у месту Ал-Рака.

Турска војска (Фото: tsk.tr)

Према теренском извештају из Ал-Раке, турска војска и њихови савезници милитанти из Слободне сиријске војске (ФСА) тешко су гађали положаје Сиријских демократских снага у близини кључног града Аин Иса.

У извештају се наводи да су турска војска и њихови савезници гађали положаје СДФ више од сат времена

Овај најновији напад турске војске и њихових савезника долази само неколико дана након увођења привременог примирја како би снаге могле покупити своје мртве са бојног поља северно од Аин Исе.

Откако се неколико милитаната вратило из сукоба у Карабаху, где су помагали Азербејџану против јерменских снага, прераспоредили су се источно од Еуфрата.

Уз велико присуство на северу Аин Исе, чини се да се милитанти које подржавају Турци припремају за будућу офанзиву на Сиријске демократске снаге, упркос споразуму о прекиду ватре који је успостављен у октобру 2019. године.

Турска није скривала своју жељу да елиминише противнике са своје границе, позивајући се на Сиријске демократске снаге, које оптужују да су изданак забрањене Курдистанске радничке партије (ПКК).

Како ће се Руси бранити од напада беспилотних летелица, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА