Најновије

ГЕЈТС ПРЕДВИДЕО ПАНДЕМИЈУ! Сада упозорава када ће следећа! (ВИДЕО)

Оснивач Мајкрософта Бил Гејтс је у свом подкаст-у "Бил Гејтс и Рашида Џонс постављају велика питања", поделио своја размишљања о будућности глобалних пандемија. Он је већ упозоравао да би се пандемија попут ширења коронавируса могла догодити, а сада је изнео своју визију пост-ковид света.

Бил Гејтс. (Фото: Јутјуб)

Гејтс је раније упозоравао на могућност светске пандемије и верује да је још једна готово неизбежна у све глобализованијем свету. На питање о томе, рекао је:

“Надам се да ће се то десити за 20 година, али морамо претпоставити да би се то могло деситиза 3 године … Постоји разумна вероватноћа да ће се свет суочити са нечим сличним у наредних 10 или 15 година”, проценио је Гејтс.

Медицинска достигнућа последњих недеља дала су наду да је могућ крај пандемије коронавируса, јер је низ фармацеутских компанија забележило успешна испитивања вакцина. Али према Гејтсу, елиминација вируса неће нужно да доведе до повратка у живот пре ковида.

Указао је на све чешћу праксу рада од куће, јер су запослени и послодавци били присиљени да се прилагоде ограничењима социјалног удаљавања. Технологије попут видео конференција чине рад на даљину одрживијим него икада раније, а Гејтс сматра да су самим тим радне праксе заувек промењене.

“Моје предвиђање би било да ће више од 50 одсто службених путовања и преко 30 одсто дана у канцеларији нестати”, рекао је о трајним ефектима пандемије коронавируса на радна места.

Пандемија вируса САРС-Ков-19 је изненадила светске лидере, али не и Гејтса, који је већ годинама говорио о таквој претњи. У разговору за ТЕД 2015, Гејтс је упозорио да САД и друге земље нису спремне за пандемију:

“Ако било шта убије преко 10 милиона људи у наредних неколико деценија, највероватније ће то бити високо заразни вирус, а не рат. Не пројектили, већ микроби”, упозоравао је он.

Недавно, 2018. године, милијардер филантроп рекао је публици на дискусији о епидемији коју је организовало Медицинско друштво у Масачусетсу да би пандемија могла избрисати десетине милиона ако се не припреме јасне мере. Као пример је навео симулацију коју је извео Институт за моделирање болести, која је сугерисала да би модерна верзија пандемије грипа из 1918. године убила око 30 милиона људи за само шест месеци.

Упркос упозорењу на будуће пандемије, Гејтс је оптимиста да ћемо извући неке лекције из неправилног поступања са ковидом 19, које би човечанству могле помоћи да избегне да се историја понови. У свом подкасту је сугерисао да ће следећа болест бити “мање деструктивна” јер ћемо “увежбати” свој одговор на њу.

Додао је да се нада да ће готово свака земља на претњу вируса одговорити као Јужна Кореја или Аустралија, где брзо тестирају и стављају људе у карантин.

“Наши алати за тестирање биће много бољи. Нећемо бити толико глупи други пут”, нада се Бил Гејтс.

Руска и сиријска авијација жестоко бомбардовале положаје џихадиста! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА