Најновије

ХИТЛЕР УМРО ТЕК 1971. ГОДИНЕ? Материјал из тајног нацистичког склоништа у Аргентини изузетан (ВИДЕО)

Истражитељи прилика Другог светског рата открили су фотографију Адолфа Хитлера са Бенитом Мусолинијем током ископавања подручја за које се наводи да је било "сигурно уточиште" за чланове нацистичке Немачке у Аргентини.

Адолф Хитлер. (Фото: Јутјуб)

Бивши амерички специјалац Тим Кенеди и ветеран ЦИА Боб Бер саопштили су да је у Аргентини откривено уточиште које је наводно било предвиђено за руководиоце Трећег Рајха, пише британски лист „Експрес“.

Према тврдњама Американаца, склониште се налази у удаљеној регији Аргентине, 600 миља северно од Буенос Ајреса. Међу локалним становништвом круже бројне легенде о присуству три мистериозне грађевине, удаљене од насеља и путева.

"Деценијама су само легенде и локални фолклор пружали објашњење за три мистериозне камене грађевине изоловане од цивилизације и удаљен еод пута" рекли су.

Археолози су међу грађевинама пронашли кутију из 1940. године са златним кованицама. Истраживања су показала да је реч о кованицама направљеним у Немачкој у време Другог светског рата. Пронађена је и фотографија детета у нацистичкој униформи са свастиком на руци.

Међутим, оно што их је посебно изненадило је проналазак фотографије Хитлера и Мусолинија у шетњи.

"Без сумње, ово је форензички доказ да су овде били нацисти", закључили су тада. 

Према документима са којих је ФБИ раније скинуо ознаку тајности, Хитлер је планирао да се сакрије у аргентинском бункеру у случају пораза, али није успео да напусти Немачку. Совјетска армија је ушла у Берлин, а он је извршио самоубиство у свом подземном бункеру. 

ФБИ је изучавао и теорију о томе да је уместо вође Трећег рајха у бункеру остао његов двојник, док је Хитлер кроз тунеле побегао на аеродром Темпелхоф, где га је чекао хеликоптер. Потом је Хитлер авионом пребачен у Шпанију, а онда на Канарска острва, одакле је подморницом отпутовао за Аргентину.

Међутим, та теорија је одбачена 2018. године након анализе зуба пронађеног у бункеру у Берлину, којом је потврђено да је диктатор ту сигурно умро.

Аргентински историчар Абел Басти у својој књизи "Хитлер у изгнанству", међутим, тврди да је Хитлер преминуо 3. фебруара 1971. године у Парагвају. 

Кнежевић раскринкао Мила само једном објавом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА