Најновије

ВУЧИЋ ЗАКАЗАО ХИТАН САСТАНАК! Главна тема биће односи у региону, а посебно са Црном Гором!

Председник Србије Александар Вучић заказао је састанак за премијерком Аном Брнабић и министром спољних послова Николом Селаковићем на којем ће разговарати о спољнополитичким приликама, односима у региону с посебним акцентом на последња дешавања са Црном Гором, потврђено је за медије.

Александар Вучић. (Фото: predsednik.rs)

Може да се деси да председник Вучић без обзира на мере реципроцитета након што је Црна Гора протерала нашег амбасадора, затражи због великог броја Срба у тој земљи, али и због позиције Срба у региону, смиривање страсти које ће бити праћено и различитим конкретним мерама.

Састанак је заказан за сутра у 18 часова, у седишту председника Републике на Андрицевом венцу.

Како је Тањугу речено, председник намерава с премијерком и шефом дипломатије да размотри и друге спољнополитичке теме, пре свега односе са земљама у региону.

Подсетимо, најпре је данас Министарство вањских послова Црне Горе прогласило амбасадора Србије у тој земљи за персону нон грата и тражило од њега да напусти тероторију.

- Након дужег и континуираног мешања у унутрашње ствари Црне Горе, понашања и изјава неспојивих са уобичајеним и прихватљивим стандардима обављања дипломатске функције, након више усмених и писаних упозорења на неприхватљивост оваквог понашања, јуче је амбасадор Божовиц́ нелегалну и нелегитимну Подгоричку скупштину 1918. назвао "ослобођењем" и "слободном вољом" црногорског народа, чиме је још једном, на најдиректнији начин, омаловажио државу која му је дала дипломатско гостопримство - наводи се у саопштењу Министарства вањских послова Црне Горе.

Србија је одговорила тиме што је амбасадора Црне Горе у Србији прогласила непожељним и од њега тражила да напусти Србију у року од 72 сата.

Зукорлић о томе зашто навија за Турску Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА