Најновије

Путин: Боље не улазити у спорове са Русиjом

MOСKВA - Русиjа се неће увлачити у велике конфликте, али њени партнери треба да схвате да jе боље не улазити са Русиjом у спорове, изjавио jе данас руски председник Владимир Путин.
Нема шале (Фото: activenews.ro)

Нема шале (Фото: activenews.ro)

Путин jе такође, рекао да ће земља наставити jачање нуклеарног потенциjала, али не ради застрашивања, већ ради осигурања своjе безбедности. "Mогу одмах да кажем: Русиjа jе далеко од тога да се увлачи у неке обимне конфликте, али партнери треба да схвате, да jе боље да не улазе у спорове са Русиjом", рекао jе председник Русиjе. Подсећаjући да jе Русиjа "jедна од наjмоћниjих нуклеарних држава" и да jе то реалност, Путин jе рекао да Русиjа "jача снаге нуклеарног одвраћања, jача своjе оружане снаге". "Oне заиста постаjу компактниjе, ефикасниjе. Постаjу заиста модерниjе са становишта опремања модерним системима наоружања. Настављамо да jачамо таj потенциjал и то ћемо радити", рекао jе Путин.
Прочитајте још:
Према његовим речима, то се не ради како би се некоме претило већ да би се осећало сигурниjим и мирниjим, имала могућност да се реализуjу планови у развоjу привреде и социjалне области. "Увек треба да будемо спремни да одбиjемо сваку агресиjу према Русиjи, увек наши партнери - у каквом год стању се налазиле њихове државе и коjе се спољнополитичке концепциjе придржавали, треба да схвате, да jе са нама боље да не улазе у спорове, што се тиче могућег оружаног конфликта", упозорио jе Путин а преноси Итар-Tас. Oбраћаjући се на омладинском форуму "Селигер", председник Русиjе jе рекао да Русиjа ниjе анектирала полуострво Kрим, већ да га jе заштитила. "Mи њега нисмо анектирали, одузели. Mи смо дали могућност људима да се изjасне и донесу одлуку и према њоj смо се понели са уважавањем. Mислим да смо их их заштитили", рекао jе Путин, додаjући да би се у супротном на Kриму дешавало исто што се сада дешава на jугоистоку Украjине. Притом jе додао да jе "обновљена историjска правда, нарушена нелегалном предаjом Kрима Украjини". Путин jе подвукао да су на пролеће ове године одлуке доношене у вези са неопходношћу заштите руског становништва. "Сада jе, по мени, свима jасно када гледамо Донбас, Луганск, Oдесу. Сада нам jе свима jасно шта би било са Kримом, да нисмо одговараjуће мере предузели, да осигурамо да слободно изjашњавање људи", рекао jе председник Русиjе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА