Најновије

МОЛДАВСКА ПРЕДСЕДНИЦА НАСТАВИЛА ДА ШОКИРА: Сада је ударила на Газпром

Новоизабрана председница Молдавије Маја Санду рекла је у интервјуу за руску агенцију РБК да Кишињев неће признати дуг Москви за гас.

Маја Санду (Фото: РИА Новости)

„На десној обали готово да немамо дуговања према Газпрому, јер смо плаћали све ове године. С друге стране, нису платили гас на левој обали, а тамо је дуг веома велик. И наравно, не можете од нас на десној обали очекивати да ћемо моћи да платимо. Ово је непоштено, неправедно “, рекла је политичарка.

Штавише, назвала је ово питање великим проблемом који треба решити. Према њеним речима, сада је укупан износ дуга око 7,5 милијарди долара.

Раније је Санду у интервјуу за украјинске новине Европскајскаја Правда рекао да Молдавија никада неће признати дуг Русији за гас.

У јануару је актуелни председник Молдавије Игор Додон, који је последње изборе изгубио од Сандуове, рекао да Кишињев неће исплатити Придњестровљу дугове за гас, а Тираспољ би требало да се позабави тиме.

Придњестровље, чији су становници 60% Руси и Украјинци, настојало је да се отцепи од Молдавије и пре распада СССР-а. 1992. године, након оружаног сукоба, Придњестровље је постало територија која је била практично ван контроле Кишињева.

На који начин Санду жели да протера руску војску, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА