Најновије

Шаровић жестоко прозвао Вучића због једног потеза: Да ли председник може сад да одустане од своје намере? (ВИДЕО)

Немања Шаровић, председник покрета "Љубав, Вера, Нада" предао је данас отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу у коме га је позвао да прекине да користи пандемију Ковид-19 у своје политичке сврхе.

Вучић и Шаровић (Фото: Председништво/Хелм Каст)

- Сматрам да време пандемије корона вируса, као време страха, неизвесности, болести и смрти није и не сме бити полигон за било чију личну и политичку промоцију, па ни вашу. Нема сумње да најављена церемонија отварања нове ковид болнице, којој ће присуствовати бројни државни функционери, представља непотребан здравствени ризик за све медицинске раднике, новинаре и друге који ће по природи свог посла, а само на основу ваше одлуке и жеље, бити у обавези да јој присуствују. Сигуран сам да грађани Србије нису заборавили да сте управо ви пре неколико месеци, такође у време пандемије, праћени бројним телевизијским екипама положили камен темељац за изградњу ове болнице, као ни то да сте саме радове на изградњи, више пута, што ноћу, што дању, неуморно обилазили са својим верним сарадницима и новинарима – рекао је Шаровић у писму.

Он је у ироничном тону одао признање Вучићу као “најзаслужнијем” за изградњу болнице. 

- Потпуно сам сигуран да нема човека у Србији, који не зна да сте управо ви најзаслужнији не само за изградњу нове ковид болнице, јер је идеја наравно била ваша, већ и за то што је Србија, пред очима Ђиласа и Шолака који су опљачкали Србију, једну тако модерну болницу каквом се не могу похвалити ни Немачка, ни друге много богатије и развијеније земље изградила у рекордно кратком року. Немојте страховати ни да је неки неодговорни грађанин заборавио да је Србија, дакако него пре свега вашом заслугом „економски тигар“ и да нам након деценија ратова, лоповлука и пропадања, сви у региону, читавој Европи, али и много шире, због тога завиде. Сви веома добро знамо, чак и без подсећања, да даноноћно бринете о свима нама, а посебно о бакама и декама – рекао је он.

Шаровић је позвао Вучића да одустанете од церемоније отварања ковид болнице у војном комплексу „Земун економија“, најављене за 1. децембар 2020. године.

- Једноставно, није време. Једноставно, није људски. Нема и не може бити оправдања за држање говора и хвалисање у дану у коме ће број оних који су изгубили битку са „невидљивим непријатељем“ можда по први пут бити троцифрен, док ће се број потврђених случајева заразе у 24 сата свакако поново мерити хиљадама. Апелујем на вас, да свој посао, макар тај један дан, радите без светлости медијских рефлектора и макар на тај начин, симболично, одате признање свим лекарима и медицинским радницима, али и свим нашим другим херојима који своје животе свакодневно, свесно и добровољно, стављају на коцку не тражећи и не добијајући ни мрвицу медијске пажње којом сте ви непрестано обасјани – написао је Шаровић у писму.

 

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА