Најновије

СВЕ ВЕРЗИЈЕ УБИСТВА ''ОЦА ИРАНСКЕ БОМБЕ'': Од 12 нападача до даљински управљаног митраљеза

На иранског научника извршен је атентат даљинским управљаним митраљезom са 150 метара, пренела је новинска агенција Фарс, супротно претходним извештајима о тиму од 12 особа који су извршили убиство.

Фахризадех (Фото: Јутјуб)

Позивајући се на "нове детаље" које су новинари добили од неидентификованих извора, Фарс је пренео да је главно обезбеђење у колони аутомобила научника Мохсена Факризадеха напустило своју пратњу како би припремило место доласка у Абсард, источно од Техерана.

Управо тада, аутомобил у којем су били Фахризадех и његова супруга погођени су мецима. Изашао је из возила, мислећи да је звук изазван несрећом, неисправношћу мотора или препреком. Даљинско управљани митраљез постављен на аутомобил "Нисан" удаљен 150 метара, затим је пуцао на научника, погодивши га два пута у бок и једанпут у леђа, прекинувши му кичмену мождину.

У телохранитеља који је покушао да заштити Фахризадех, пуцано је неколико пута. Нисан је тада експлодирао. Фарс је пренео да атентатори нису били присутни на месту напада, који је трајао око три минута. Неидентификовани власник "Нисана" напустио је земљу, пренео је Фарс.

Најновији опис заседе противречи претходним извештајима Фарса и других медија. У време објављивања овог чланка, нови детаљи су објављени само на персијском језику.

Раније у недељу, Мохамад Ахвазе, ирански новинар са седиштем у Лондону, рекао је да је напад извршило десетак оперативаца који су напали Фахризадехов конвој у кружном току на улазу у Абсард. Нападаче, који су имали вештине „специјалних снага у напредним војскама“, наводно је подржао логистички тим од 50 људи који се инфилтрирао у иранске службе безбедности и извршио задатке као што су прекид струје за подручје 30 минута пре него што је напад извршен, како би се било какав одговор на атентат успорио

 Ахвазе је цитирао информације неименованих иранских владиних службеника и елитне Револуционарне гарде око детаља напада, укључујући чињеницу да су нападачи знали када ће и где бити Фахризадех. Нападачи су се возили у "Хјундаију" и на четири мотоцикла. Након што је аутомобил испред возила Фахризадеха прошао, нападачи су дигли у ваздух "Нисан" како би блокирали возило иза њега. Потом су отворили ватру на Фахризадехов аутомобил и возило обезбеђења испред њега.

Вођа нападача извео је Фахризадеха из аутомобила и убио га. Сви нападачи су потом побегли са лица места без повреда..

У међувремену, сам Фарс је у недељу објавио још један чланак, приказан на интернет страници новинске агенције на енглеском језику, преневши да су „извештаји очевидаца“ потврдили да су Фахризадеха напали „терористи који су му пуцали у аутомобил“.

Највиши ирански званичници оптужили су Израел да стоји иза убиства, јер је јеврејска држава оптужила Фахризадеха за вођење програма нуклеарног наоружања. Техеран пориче да је икада покушао да милитаризује своју нуклеарну индустрију. Израел још није коментарисао иранске оптужбе.

Какво оружје је Турска почела да производи, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА