Најновије

"Вучићу ускоро стиже ултиматум из ЕУ! У Србији би могле да се догоде сцене као из Француске" (ВИДЕО)

Ана Брнабић је на конституисању Владе прочитала експозе Александра Вучића. У њему се ћути на улазак тзв. Косова у Уједињене нације. Вучић није државник, већ је импровизатор. Перфектан је само у пропаганди. Али, такви су били и у нацистичкој немачкој и у комунистичким диктатурама. СНС је прекопирао кампању нациста из 1936. године за претходне нелегитимне изборе.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Ово истиче Цвјетин Миливојевић и наглашава да борбу против криминала коју је Вучић најавио, може да тумачи само као начин да се припрети људима из његовог окружења, којима су порасли апетити, да се примире и да смање апетите.

– Вучић осам година понавља како је Ђилас украо 619 милиона евра. Ако га не хапсе, тужилац мора да реагује и да наложи хапшење оних који то тврде. Од како је Вучић дошао на власт, сведоци смо великог скока корупције у Србији.

Вучић иде на ванредне изборе јер зна да је одржао нелегалне и нелегитимне изборе. Вучић ће покушати поново да стави своје име и на републичке и на градске и на председничке изборе за годину и по дана.

Ипак, опозиција неће изаћи ни на те изборе, ако се не поправе изборни услови. Из Европске комисије му то неће дозволити, која захтева да дође до дијалога између власти и опозиције, али не фингираног, већ стварног.

Вучић као Милошевић жели да створи омиљену опозицију. Имате квази-националне покрете и странке, који у име режима, а од опозиције, преузимају битне теме као што су мигранти. У Србији постоји такозвана квислиншка опозиција и са леве и са десне стране.

Опозиција би под садашњим условима требало да бојкотује изборе. Када би се одржали нормални избори, један блок би требало да чине странке левог центра из бившег Савеза за Србију, које су бојкотовале изборе, као што је Ђиласова странка и можда странка Вука Јеремића.

Други блок би требало да чине родољубиве, десничарске странке, као што су Двери, покрет Ослобођење Млађана Ђорђевића, јер не би било расипања бирачког тела. Трећи блок могу да чине странке које су изашле на изборе и које су дале легитимитет Вучићевом режиму. Четврта колона би могла да буду аутентични покрети.

Вучићева листа је натрпана од десничарских до левичарских екстремиста. И то би опозиција такође требало да избегне. Зато је битно да буде више колона.

Опозиција би требало да се одлучи, баш као у Црној Гори, орочити нову техничку владу на годину дана, после чега ће под равноправним условима бити расписани фер избори.

Плашим се да би и у Србији могле да се догоде сцене као из Француске, нарочито после глупости коју је Вучић направио потписавши Вашингтонски споразум – рекао је Миливојевић.

Шта је још изјавио најбољи српски политиколог, погледајте и послушајте у интервјуу.

Данас више од 2000 новозаражених. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА