Најновије

АУСТРИЈА УПОЗОРИЛА ШИПТАРЕ: Тачијева оставка вам је само почетак!

Оставка Хашима Тачија на место косовског председника је шанса за нови почетак, оценио је шеф делегације Социјалдемократске партије Аустрије (СПО) у Европском парламенту Андреас Шидер.

Хашим Тачи и терористи ОВК. (Фото: Јутјуб)

„Оставка Тачија може бити важна шанса за земљу да закључи са својом нестабилном прошлошћу и преда будућност новој генерацији политичара“, нагласио је он у саопштењу.

Известилац за Косово социјалдемократске фракције (СПЕ) у Европском парламенту указао је да је Косово суочено са великим изазовима као што су савладавање корона вирус кризе, помирењем са Србијом, те борбом против корупције и организованог криминала.

„Да би коначно постигло напредак неопходно је да Косово има стабилност и нову политичку културу која би се ослањала на компромис и дијалог. Оставком Тачија Косово се том циљу приближило један корак“, оценио је Шидер.

Посланик Народне партије Аустрије (ОВП) у Европском парламенту Лукас Мандл оценио је да је Тачијева оставка била доследан и исправан корак јер сви ратни злочини морају бити до краја расветљени.

Известилац за Косово Европске народне партије (ЕПП) казао је да је сада за грађане Косова опресудно да актуелну ситуацију политички актери не искористе за изазивање нове нестабилности.

Рекао је да влада и парламент сада имају одговорност за стабилност, као и што брж избор новог председника.

Грађани Косова заслужују политичку елиту која ће радити на европској интеграцији, уместо да тражи сукобе“, нагласио је Мандл.

Катастрофалне погибије на МиГ-21 Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА