Најновије

ТЕРОРИСТИ СЕ ЦРНО ПИШЕ! ТАЧИ: Подносим оставку!

Специјални суд у Хагу је потврдио оптужницу против Хашима Тачија, то је на конференцији за медије потврдио косовски председник

Хашим Тачи. (Фото: Јутјуб)

- Да бих заштитио интегритет Косова, поштујући партнерство са међународном заједницом, данас подносим оставку на место председника. Осећам се веома поносно на ову одговорност коју сам носио. У овим новим околностима позивам политичке снаге да буду опрезне да се не продубљују у скупу или институционалну кризу, земља нема времена да изгуби, да одржи смиреност - навео је Тачи.

Подсећања ради, оптужницу против Тачија, Весељиа и девет припадника ОВК Специјализовано тужиластво је поднело је Специјализованим већима Косова 24. априла, а рок од шест месеци за њену потврду истекао је 24. октобра.

Одлуку о потврђивању оптужнице требало је да донесе судија за претходни поступак, тако да је или потврди или врати тужилаштву на допуну или да је одбаци.

Тачи, Весељи и други осумњичени се оптужницом из априла терете за низ ратних злочина на Косову, међу којима је и скоро 100 убистава. Жртве кривичних дела из оптужнице су стотине лица чији је идентитет познат и међу којима су косовски Албанци, Срби, Роми и лица других националности, као и политицки противници, саопштило је раније Специјализовано тужилаштво.

Подсећамо, специјални суд у Хагу је потврдио и оптужницу против Кадрија Весељија, а он се тренутно налази у седишту Еулекса у Приштини, одакле би данас требало да буде пребачен у Хаг.

Трамп добио неочекивани ударац, али оно што се дешава у једној од кључних држава најављује драматичну завршницу Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА