Најновије

ТРЕНУТНО СТАЊЕ У АМЕРИЦИ: Трамп добио неочекивани ударац, али оно што се дешава у једној од кључних држава најављује драматичну завршницу

Трка за америчког председника још је неизвесна, с обзиром да у једној од кључних држава Пенсилванији није пребројано 1,1 милион гласова, јавила је телевизија Си-Ен-Ен.

Трка за америчког председника још је неизвесна (Фото: Јутјуб)

Републикански кандидат Доналд Трамп тренутно је у предности над демократским ривалом Џозефом Бајденом у Пенсилванији, која доноси 20 електорских гласова.

Међутим, на основу 90 одсто пребројаних гласова, Трампова предност у тој држави, која је једна од кључних за победу једног од кандидата, сада износи 164.414 гласова, док је касно у среду поподне по локалном времену водио са 379.639 гласова.

Пенсилванија, која носи 20 електорских гласова, једна је од држава у којима је Трамп најавио да ће на суду тражити обустављање пребројавања гласова.

У Пенсилванији су демократе побеђивале шест година заредом, пре него што је Трамп однео победу 2016. године.

Си-Ен-Ен додаје да се и у Невади још води тесна трка, а победа у тој држави доноси 6 електорских гласова.

Демократски кандидат Џо Бајден победио је у Мичигену и освојио 16 електорских гласова.

Победа Бајдена у Мичигену велики је ударац за Трампа који је у тој држави, као и у Висконсину и Пенсилванији победио 2016. године. Бајден је такође добио и Висконсин, а резултати у Пенсилванији још нису познати.

Трамп и даље има 214 електорских гласова. Невада која носи шест електорских гласова још увек није објавила резултате.

Трамп прогласио је на Твитеру победу у Пенсилванији, Џорџији и Северној Каролини, пре него што су пребројани гласови у тим државама.

“У свакој од њих имали смо огромну предност”, објавио је Трамп на Твитеру.

Како јављају амерички медији, победа Трампа у поменуте три државе, уз добијену Неваду у којој су резултати такође неизвесни, обезбедиле би му нови мандат у Белој кући.

Трампова објава је делимично уклоњена са Твитера, уз упозорење да би могла да наведе кориснике на неистините информације у вези са изборним процесом.

Према пројекцијама Си Ен Ен, Бајден је већ освојио 253 електорска гласа, а републикански кандидат Доналд Трамп 214, а АП је Бајдена већ видео на корак од Беле куће.

Светска алијанса лекара саопштила оно што вам нико неће рећи. Више о корона превари читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА