Најновије

СПЦ САОПШТИЛА: Патријарх Иринеј се осећа добро, под надзором је најбољих лекара

Поглавар Српске православне цркве (СПЦ) Иринеј, који је приликом тестирања на корона вирус имао позитиван налаз, осећа се добро и под надзором је најбољих лекара, изјавио је данас да викарни епископ патријарха и старешина Храма Светог Саве у Београду, владика Стефан Шарић.

Патријарх Иринеј. (Фото: Јутјуб)

Шарић је навео да патријарх и даље нема симптома инфекције.

"Да није било пута у Подгорицу где је служио опело блаженопочившем митрополиту црногорско-приморском Амфилохију, он се не би ни тестирао јер није било никаквих назнака да је позитиван", навео је он.

"Пошто је тест показао да јесте, на наше инсистирање он је задржан у болници јер човек има 90 година и нисмо желели да се било шта непредвидиво деси. Овако смо мирни јер је под будним оком најбољих лекара, а свака промена се прати да не би дошло до неких евентуалних непредвиђених компликација", рекао је владика.

Додао је да су тестиран све владике и друго свештенство које је из Београда ишло у Подгорицу, и да су сви имали негативан налаз.

"Сви верници и људи који брину за патријархово здравље, треба да буду мирни и спокојни јер је он доброг здравственог стања и расположења. У шали каже да 'њему није ништа већ да смо му ми измислили болест како бисмо се одморили од њега", навео је владика и додао да ће СПЦ и даље обавештавати јавност о здравственом стању патријарха.

Митраљез 7,62 mm М84 елиминише живу силу на бојном пољу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА