Најновије

ДАЧИЋ: Свако ко је починио злочин треба да одговара!

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је, поводом потврђивања оптужнице против Хашима Тачија, да свако ко је починио злочин треба да одговара, али да је дуг пут од оптужнице до пресуде.

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

- Важно је да се обезбеди заштита сведока како се не би десило као у случају (Рамуша) Харадинаја да једноставно нестану сви сведоци, тако да је на крају по пресуди ад хок суда у Хагу, Харадинај ослобођен услед недостатка сведока - рекао је Ивица Дачић новинарима у Народној скупштини.

Није желео да коментарише оптужницу против Тачија и уопште тај поступак, наводећи да су политички органи и политичари у Србији веома уздржано реаговали и давали изјаве поводом хапшења Тачија и других оптужених, али је навео да је добро што су тужилаштво и суд почели да раде.

Дачић је подсетио да злочини против Срба до сада нису санкционисани на КиМ.

- Као што смо сагласни са истрагом и осудом уопште ратних злочина, па и злочина према Албанцима, сматрамо да је ово потреба задовољења правде за жртве ОВК - рекао је Дачић.

Ребаланс буџета на седници 10. новембра.

Дачић је најавио је нову седницу Скупштине за уторак, 10. новембра, на којој ће бити само једна тачка дневног реда – ребаланс буџета за 2020. годину.

Истакао је да је у Парламент стигао акт Владе и додао да ће предвиђено време за расправу бити дуплирано.

- Уколико буде амандмана, седница ће бити настављена у четвртак и највероватније ће на крају радног времена, односно рада Народне скупштине, бити и дан за гласање и очекује се усвајање ребаланса буџета за 2020. годину - рекао је Дачић.

Најавио је да ће се након тога, у редовном поступку, разматрати остали закони и акти која ће стићи из Владе Србије.

Председник Скупштине је навео да се Србија суочава са великим изазовима у различитим областима, од спољнополитичког положаја, питања економског развоја, заштите јавног здравља и уопште живота људи и додао да је веома битно да постоји јединство свих државних органа без обзира којој грани власти припадају.

Израелски функционер упозорио да би са победом Бајдена Израел постао поприште сукоба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА