Најновије

ТЕРОРИСТИЧКА ЕНКЛАВА НА ЈУЖНОМ КАВКАЗУ: Руке им до лаката упрљане крвљу

Москва је добила информације о пребацивању милитаната са Блиског истока у Нагорно-Карабах, којима су „руке до лаката упрљане крвљу“. Такве акције би могле да изазову појаву терористичке енклаве на Јужном Кавказу, упозорила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

Нагорно-Карабах (Фото: Јутјуб)

„Према добијеним информацијама, у току је пребацивање припадника међународних терористичких организација са Блиског истока у зону нагорно-карабашког сукоба. Њима су, као што смо већ говорили, руке до лаката упрљане крвљу. Реч је о радикално настројеним плаћеницима. Они пропагирају идеологију џихадизма“, саопштила је Захарова.

Према њеним речима, све то не може да не изазове озбиљну забринутост Москве, јер „такав развој ситуације у перспективи може да доведе до формирања нове терористичке енклаве, сада већ на Закавказју“.

Захарова је додала да је неопходно да Јереван и Баку раде на примирју.

„Москва позива стране у сукобу у Нагорно-Карабаху да покажу максималну уздржаност, не допусте мешање спољних сила и да у пракси раде на прекиду ватре и обнављању преговора“, додала је она.

Како клисура гута азербејџанску војску, погледајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА