Најновије

ЕВО КО ШАЉЕ МИЛИТАНТЕ У КАРАБАХ: Ердоган му је светиња, поноси се геноцидом над Јерменима (ФОТО)

Од почетка сукоба у Нагорно-Карабаху јерменска страна је нвише пута оптуживала Турску и Азербејџан због учешћа терориста са севера Сирије у том рату, а Одбрамбена војска Арцаха је успела да зароби неке од њих.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Последњих година друштвене мреже и странице на њима откривају многе детаље у различитим оружаним сукобима од Блиског Истока до Донбаса.

Фејсбук страница Syriana Analysis, која се бави дешавањима у Сиријској Арапској Републици, објавила је фотографију човека који регрутује милитанте са севера Сирије и шаље их на фронт у Нагорно Карабах.

Ради се о Мухамаду ал Џасиму, џихадисти Сулејман ал Шаха. На Фотографији је приказан он у својој канцеларији, а детаљи око њега су интересантни: на зиду иза леђа се виде Ердоганова слика, застава Слободне сиријске армије (терористичка формација FSA – прим. ред.) и урамљени грб Отоманске Империје, а лево од стола (са његове десне стране) се у раму види Кемал Ататурк са исписаном биографијом.

Подсећамо, Кемал Ататурк је извршио геноцид над Јерменима током Првог светског рата у којем је према различитим верзијама убијено између 800.000 и 1.500.000 припадника јерменског народа.

Office of Muhammad Al-Jasim, the Suleiman al-Shah jihadi guy who recruits mercenaries for Turkey to be sent to...

Posted by Syriana Analysis on Субота, 07. новембар 2020.

Могу ли Јермени да одбране кључни град, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА