Најновије

„Прва дамска детективска агенција“: Одбегле кћери, нестали мужеви, прељубници...

Љубитељи детективских романа добро знају ко је Александар Мекол Смит, а његов роман, први у чувеном серијалу, „Прва дамска детективска агенција“, после више од 10 година поново је пред читаоцима у преводу Иване Димић.

Фото-Лагуна

Одбегле кћери. Нестали мужеви. Прељубници. Ако имате проблеме и више нико не може да вам помогне, обратите се Драгоценој Рамоцве, јединој и најбољој дами детективу у Боцвани.

Њене методе су неуобичајене, манири нису баш онакви какве би показивала госпођица Марпл, али је шармантна, духовита, интуитивна и пуна разумевања. Наравно, уз њу је и Џ. Л. Б. Матекони, власник аутомеханичарске радње Брзи мотори Тлоквенга. И све ће јој то бити преко потребно када се одважи на потрагу за несталим дететом, случај због којег ће се наћи у веома чудним и поприлично опасним ситуацијама.

Спремите се на егзотично путовање у Боцвану и уживање у необичном детективском роману који зрачи оптимизмом, обилује грациозним хумором и очарава смирујућом атмосфером афричког летњег поподнева...и показати да у хаотичној Африци постоји оаза доброте и реда.

Продат у преко осам милиона примерака, серијал „Прва дамска детективска агенција“ добио је Бритиш Бук Аардс и награду Дагер Удружења писаца криминалистичких романа.

Александар Мекол Смит је британски писац рођен у Зимбабвеу 1948. године. Са седамнаест година преселио се у Велику Британију где је завршио студије права, а касније и докторирао. Након што је победио на једном књижевном конкурсу у категорији дечје књижевности почиње да објављује књиге, од стручне литературе, до књига за децу, прича и романа за одрасле. Светску славу стекао је првим романом о Мми Рамоцве – „Прва дамска детективска агенција“ из кога је настао серијал који до овог тренутка обухвата двадесет и један наставак.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА