Најновије

"СРАМ ТЕ БИЛО, НАРОДЕ!": Зашто председник виче на нас? (ВИДЕО)

Председник Александар Вучић посетио је синоћ у Батајници ковид болницу у изградњи и том приликом се обратио јавности. И по ко зна који пут били смо сведоци сцене у којој "председник свих грађана" поручује свом народу да "треба да нас је срамота" и да је њега "бап брига шта ми мислимо".

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

У друштву одабране екипе, министра одбране Небојше Стефановић, градоначелника Београда Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора Телекома Србија Предрага Ћулибрика, в.д. директора ЕПС-а Милорада Грчића, председник Александар Вучић обишао је болницу чија се изградња приводи крају и која би до 2. децембра требало да прими прве пацијенте.

Заиста добре вести поделио је са нама – да ће болница имати 1.000 кревета, од чега 250 у интензивној нези, и да ће имати “најбољу опрему која постоји”. Ово посебно охрабрује уз чињеницу да се прогнозира драматичан скок оболелих од коронавируса за који је већ данас најављена бројка изнад 3.000. Биће ово “најгори дан”, изјавио је председник Вучић.

Међутим, уз ову алармантну информацију, председник није пропустио да помене колико је паметан потез био ова инвестиција јер је он још на почетку добио од БИА информацију да се корона неће скоро завршити и да је, ето, захваљујући тој “поверљивој информацији” коју су, с друге стране, светски стручњаци још ономад објављивали свима свуда на сва звона, могао да предузме један овакав корак, тежак између 70 и 80 милиона евра.

Међутим, говорећи о скоку заражених који нас тек чека, наводећи да смо ипак и даље “најбољи у Европи”, председник је, по обичају, мало изгубио контролу над емоцијама.

“Знате ли колико кошта ремдесивир? Ђаво и по. Србија ће бесплатно вакцине да обезбеди. Је л’ неко пита како? Нико. Има ћуп, извадиће Вучић”, рекао је председник и позвао грађане да се уозбиље. “Ја ово нисам видео у животу… Данас је горе него јуче, вечерас је горе него синоћ. Борили смо се да убедимо људе из Кризног штаба да не уводимо нове мере, јер морамо да чувамо економију”, истакао је у налету жара, напомињући да његова борба за релаксиране мере не значи да се плаши протеста и реакције људи јер њега “баш брига шта ће људи рећи”, заборављајући вероватно да су га баш ти људи довели на позицију коју обавља и да га управо они плаћају.

Можда председник Вучић не мисли да је минимум поштовања који народ заслужује то да им се неко обраћа пристојно, а не као у наредним видеима. И можда стварно нас криви што нас Кризни штаб слуђује и што нам није јасно како треба да се понашамо.

Но, није да нисмо навикли на разноразне варијације повика “срам вас било” и “ви ћете мени”, па ћемо и ову вику вероватно брзо заборавити. Али кад број новозаражених заиста буде пробијао плафоне, а здравство буде пред пуцањем, док по новоотвореним лукс тржним центрима шетају пацови, а читав државни систем ради искључиво на одржању председниковог рејтинга, хоће ли се ико сетити ко је стварно за све крив?

Ево зашто Трамп још прве ноћи није прогласио убедљиву победу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА