Најновије

Зорана Михајловић и Авдулах Хоти честитали Бајдену и Камали Херис (ФОТО)

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић честитала је вечерас демократском кандидату Џозефу Бајдену победу на председничким изборима у САД.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Она је на свом Instagram u објавила фотографију Бајдена и будуће потпредседнице САД Камале Херис, уз поруку у којој се наводи.

''Сједињене Америчке Државе добиле су председника демократу - Џоа Бајдена. И као што је велики Махатма Ганди говорио: Дух демократије не може се наметнути споља. Он мора израсти из унутрашњости народа. Али САД је добила и потпредседницу. Јер, победа је женског рода! Важно је да у годинама које посвећујемо борби за родну равноправност још једна жена освоји значајну политичку позицију''.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjedinjene Američke Države dobile su predsednika demokratu - Džo Bajdena. I kao što je veliki Mahatma Gandi govorio: Duh demokratije ne može se nametnuti spolja. On mora izrasti iz unutrašnjosti naroda. Ali #SAD🇺🇸 je dobila i potpredsednicu. Jer, pobeda je ženskog roda! 👏🏻 Važno je da u godinama koje posvećujemo borbi za rodnu ravnopravnost još jedna žena osvoji značajnu političku poziciju. Verujem da će Kamala Haris, kao prva potpredsednica u istoriji #SAD, vođena demokratskim principima, doprineti boljem položaju žena. Jer, to je #demokratija - ravnopravno društvo u kojem građanke i građani imaju jednake mogućnosti da ostvare ono što žele! #zoranamihajlovic #uselection #presidentialelection

Објава коју дели Prof. dr Zorana Mihajlović (@zorana_dpm) дана

Михајловићева је додала да верује да ће Камала Херис, као прва потпредседница у историји САД, вођена демократским принципима, допринети бољем положају жена.

''Јер, то је демократија - равноправно друштво у којем грађанке и грађани имају једнаке могућности да остваре оно што желе'', поручила је Зорана Михајловић.

И вршилац дужности председника привремених приштинских институција Вљоса Османи и премијер Авдулах Хоти честитали су вечерас демократском кандидату Џозефу Бајдену и кандидату за потпредседницу Камали Харис победу на америчким председничким изборима.

"У име народа Косова, упућујем искрене честитке Џоу Бајдену и Камали Харис на њиховом избору да воде народа САД. Уверена сам да ће под Вашим руководством као председником демократија процветати у Америци и широм света", написала је на Твитеру Османи, која је и председница парламента привремених приштинских институција.

Подсетила је да је "деценијама Бајден био глас дискриминисаних људи широм света", пренело је Косово онлајн.

"За нас је предани пријатељ и велики присталица слободног и независног Косова. Видим блиску сарадњу са њим и његовом администрацијом у јачању наших специјалних односа и стратешког савеза", написала је Османи.

Авдулах Хоти је на Фејсбуку написао да се радује ''даљем јачању трајног пријатељства са САД''.

''Радујем се и наставку заједничког рада за наш народ и у служби наших заједничких вредности“, написао је Хоти.

Која је највећа клетва за америчке председничке кандидате, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА