Најновије

ИГРА СЕ СА НАРОДОМ И ДРЖАВОМ: Џаба кључеви и оловка, када опет изабереш погрешну страну!

Александар Вучић очито нема нос да изабере победника америчких избора. Поново је омашио и довео земљу коју води и народ у велике проблеме. Наиме, 2016. године јавно је подржао Хилари Клинтон која је изгубила у трци за америчког председника од Доналда Трампа, а сада, четири године касније десило се исто - јавно је подржао Трампа, а победио је Џо Бајден.

Вучић (Фото: Јутјуб)

- Зато што сам паметан, за разлику од оних који мисле да су много мудри што ће да викну "уа ти и ти". Шта ћемо да радимо ако случајно победи Хилари Клинтон, хоћете да искључите ту могућност? Је л' треба да водим земљу и да Америка води политику против Србије овде - рекао је пред прошле председничке изборе у Америци председник Србије Александар Вучић, на питање зашто је подржао Хилари Клинтон, тада кандидата демократа, која је била противкандидат актуелном председнику Америке Доналду Трампу.

Након Трампове победе, иако постоји и видео снимак, бранио се Вучић речима "нисам јавно подржао Хилари, то што сам био на трибини не значи да сам је подржао". 

Исти сценарио, можда још и гори, с обзиром на то да се председник Србије по доласку из Вашингтона где се десило "чувено потписивање споразума", на сва уста хвалио одличним односима са Трампом, уследио је четири године касније. 

- Добио сам и посебну поруку коју ми је написао Трамп. Добио сам и кључеве од Беле куће и Трамп ми је рекао приликом уручивања: 'Увек можеш да уђеш овде' - рекао је том приликом Вучић.

А да ли ће заиста моћи "увек да дође" у Белу кућу, и какав ће однос према Србији убудуће имати Америка, с обзиром на Бајденову победу?

Поред кључева од Беле куће, председник Србије је додао да је имао добре билатералне разговоре са Трампом, који су донели добре ствари за нашу земљу. Међутим, поставља се питање колико ће те ствари и да ли ће заиста бити добре?

О Вучићевој подршци, сада већ бившем америчком председнику известила је и америчка агенција Асошиејтед прес (АП) која је у јуну потврдила ову подршку, али и навела како је српски председник "један од ретких лидера у Европи од којег Трамп има јавну подршку". 

Агенција је тада пренела да се Вучић "нада да ће САД изаћи из кризе" и да Трампу жели "све најбоље".

Подсетимо, на председничким изборима у Америци који су одржани 3. новембра, а који су били прилично неизвесни, победио је кандидат демократа Џо Бајден, пошто се борио против Доналда Трампа, који је претходних четири године био председник Америке. 

Како Трамп може да се бори против Бајдена до инаугурације и шта ће се десити ако неће да изађе из Беле куће прочитајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА