Најновије

КРИЗНИ ШТАБ ЈЕ ПРЕТЕРАО СА ЗАСТРАШИВАЊЕМ И ПРЕТЊАМА: Страх од ''Ковид генерације'' (ВИДЕО)

„Кризни штаб је погрешио јер је морао да има избалансиран став и требало је и да повремено похвали грађане. Сталним претњама је губио поверење и изазивао револт. Но, поправили су се у последњих месец дана“, рекао је у „Српском свијету“ др Зоран Миливојевић, психотерапеут и писац.

Ковид 19 (Илустрација: Pixabay)

„Страх је адекватан одговор на ситуацију у којој смо се нашли. Млади се плаше да не постану „Ковид генерација“ и пружају отпор тиме што се понашају као да реална опасност не постоји и то је најопасније по заједницу јер нема личне одговорност према другима, нагласио је др Миливојевић и објаснио какво треба да буде понашање у ситуацији у којој се налазимо, објашњавајући осећај тескобе, анксиозности, забринутости за егзистенцију и један од најстрашнијих страхова – борбу за ваздух, дисање.

„У Словенији постоји отпор дела младих против маски који они зову брњицама“, вели гост емисије и каже како су се млади организовали на социјалним мрежама и направили читаву субкултуру, наводећи пример испијања „скајп кафе“.

Др Миливојевић је говорио и о томе да ли је корона дело природе или човека, има ли везе са америчким изборима.

У другом делу емисије, било је речи о емоцијама уопше, љубави посебно, заљубљености, прихватању себе, родитељству, казнама и деци која због размажености завршавају у поправним домовима.

Шта ће се десити ако Русија призна Косово, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА