Најновије

Мандић: У Црној Гори бесни прави рат

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић рекао је да је тој странци најважније да ДПС Мила Ђукановића буде демонтиран и почне да се урушава.

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Мандић је у емисији "Дневни ред" телевизије Б92 рекао да је циљ да се "како-тако режим Мила Ђукановића, који је у спрези са криминалом и корупцијом, размонтира".

"Ми сигурно нећемо изневерити народну вољу. Морали смо да прихватимо неке параполитичке иницијативе, то нам не служи на част, али ћемо надаље радити на поштовању демократије", рекао је он.

Он је напоменуо да ДФ има највећу политичку снагу у Црној Гори и више од половине посланика у Скупштини Црне Горе.

Мандић је рекао да је по првим принципима Министарство одбране било обећано Демократском фронту, али да по "принципима од петка" оно припада лидеру Грађанске иницијативе УРА Дритану Абазовићу.

"Мандатар је проценио да је он компетентан. Ми смо у разговору с мандатаром рекли да он преузима одговорност за конкретну владу", казао је Мандић.

Додао је да су очекивања ДФ-а била да ће након "обарања режима Мила Ђукановића" испунити оно што је обећала народу, посебно по питању проблема криминала.

"У Црној Гори бесни прави рат, рат кланова и крвне освете", напоменуо је Мандић и казао да нико није хтео да се замери таквим особама осим људи из Демократског фронта.

Мандић је рекао да само један човек осим мандатара Кривокапића имају обавезу према грађанима, а то је лидер УРА Дритан Абазовић јер је он изабран на изборима, а остале је на министарска места поставио Кривокапић, те одговарају само њему.

"Нама је мандатар Кривокапић рекао да неће да оснива партију, а ми смо му рекли у име ДФ-а да свако ради у складу са законом шта год жели, да оснива или шта хоће. Када је дошао на нашу листу није имао никакву странку која је стајала иза њега", рекао је Мандић.

Он је појаснио да је прво место на изборној листи природно припадало најјачој странци у коалици, али да је процењено да је боље да то буде Кривокапић.

"Подлегли смо притисцима најмањег коалиционих партнера, али то је друга ствар", казао је Мандић.

Један од лидера ДФ Милан Кнежевић рекао је да је мандатар црногорске владе Здравко Кривокапић тражио рок од 200 дана за функционисање владе по седам принципа.

"Морамо да одржимо страначке органе, није проблем ДФ, ми смо сву своју инфраструктуру ставили Кривокапићу у корист његове личности и наше коалиције. Изјаснићемо се на страначким органима, па ћемо у Скупштини известити који је наш став", рекао је Кнежевић.

Кнежевић је рекао да је очекивање грађана то да се будући министар полиције и нова власт обрачуна са криминалом.

"Људи очекују да се ухапси 10 до 15 високих функционера ДПС-а који су буквално приватизовали Црну Гору, опљачкали и изнели део средстава из Црне Горе", казао је Кнежевић.

Кнежевић је додао да је сматрао да би нови председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић прво требало да посети "братску Републицу Србију".

"Међутим, Кривокапић је решио да прва посета буде Немачкој. Само нисам сигуран да је Немачка одлучла да његова прва посета буде у Бону односно Берлину", рекао је он.

Додао је да ни лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић није задовољан политичким договором са мандатаром Здравком Кривокапићем.

"Други постављају министре"

Мандић је рекао да људи из тајкунских канала желе да управљају Црном Гором иако нису учествовали на изборима.

"Битно је како ћемо ми да се поставимо на све то. Ја и ми из Демократског фронта мислимо да треба да се понашамо тако да не потпаднемо под утицај ни Вијести ни страних амбасада. Дошли смо до заључка да нашу владу нажалост не постављају они који су победили на узборима. Можда је боље да се оде у неку амабсаду или код тајкуна па да они саставе списак експерата", рекао је он.

Додао је да је забринут за будућност Црне Горе.

"Параполитичке структуре и страни центри имају вели утицај, следећа борба мора бити да зе демократске стандарде у Црној Гори", казао је Мандић.

Како су Милошевић и Туђман делили новац опљачкан од грађана СФРЈ сазнајте ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА