Најновије

НАСТАВЉА СЕ ХАЈКА НА СВЕШТЕНСТВО СПЦ: Ухапшен барски парох

Лишавање слободе свештеника Пламенца и његовог сина сматрамо неопрезним, посебно што се спроводи у врло осетљивом тренутку у Црној Гори чији су грађани веома сензитивни на истицање националне, верске и расне припадности, саопштили су из НВО „Не дамо Црну Гору“.

Бар (Фото: Јутјуб)

„У прилог овоме говори и чињеница да је овај догађај одмах довео до окупљања грађана како оних који подржавају свештеника Пламенца, тако и оних који су се осетили другачије. Сматрамо да су државни органи ти који требају да воде бригу о народу, да прате како народ “дише” и својим радњама не производе нове, или продубљују постојеће разлике. Исто то су дужни да раде и медији, као друштвено одговорни субјекти у овом друштву“, појаснили су из ове невладине организације.

Узимајући у обзир информације које су објављене, иако врло често медији немају јасан опис чињеничног стања за шта не сносе кривицу, истичу да себи дају  за право да закључе да свештеник Пламенац није прекршио ниједну одредбу Кривичног законика Црне Горе.

„Верујемо да се ради искључиво о наставку хајке на свештенство Српске православне цркве. Уређивање гробног места у оквиру Манастира, за које су свештеник Пламенац и његов син веровали да је гробно место њиховог претка, Митрополита Пламенца, не може и не сме да се третира као забрањена радња. Посебно што су имали одобрење и овлашћење почившег Митролполита Амфилохија Радовића“, казали су.

Додају да су сагласни да државни органи испитају све чињенице у конкретном случају и донесу одлуку, али нису сагласни са начином на који се спроводе ове радње.

„Сигурни смо да ће се доказати да свештеник Пламенац и његов син нису урадили ништа противно закону, И то ће се доказати у поступку пред тим истим државним органима. Српска православна црква, свештенство и вера су вековима уназад спутавани, заустављани, али су увек побјеђивали, победиће и сада. Свештеник Пламенац је само још један у низу победник“, закључили су.

Како се председник поново игра са народом, прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА