Најновије

СНИМЦИ ИЗ ЛАЧАНСКОГ ОКРУГА: Изваљена врата и прозори на свим становима, имовина у врећама, сви Јермени одлазе, непријатељ је стигао (ВИДЕО)

Од 1.децембра, према споразуму коју су потписали председници Русије, Азербејџана и премијер Јерменије, јединице азербејџанске војске ушле су у Округ Лачински. Пре тога, оружане снаге Јерменије напустиле су Агдамски и Келбајарски округ.

Руски митротворци у Лачину (Фото: ТВ Звезда видео)

Сада су град Лачин напустили готово сви локални становници.

Од 1. децембра, Лачин, као и цело подручје, долази у руке Азербејџана. Имовина у врећама, оквири прозора и врата уклоњени из шарки. Ова слика се види у сваком стану у граду. Последњи мештани се спремају да оду.

Неки одлазе сами, друге локалне управе морају да наговоре. Неколицина старијих људи одбија да оде, али без обзира на тешку ситуацију, до вечери град морају напустити сви цивили без изузетка.

 

Званично, Град Лачин је имао 2500 хиљаде људи. Међутим, заправо је остало само 100. У другим градовима и селима Лачинског округа, куће су се испразниле пре недељу дана.

"У принципу, тамо је 95 посто пресељења већ завршено", рекао је шеф Управе округа Кашатах Мусхер Алавердиан

Сам Лачин, према трилатералним аранжманима одлази у Азербејџан, али Лачински коридор у потпуности остаје под контролом руских мировних снага.

"Главни задатак је да се обезбеди безбедност саобраћаја цивила широм Лачинског коридора. Имамо дневник у који записујемо марку аутомобила, број људи који пролазе и правац којим се возе. Такође, главни задатак је спречавање обнове сукоба", рекао је шеф надзорног пункта Руслан Рамазонов.

 

Демилитаризована зона је пет километара. Осим Руских овиника овде нема више никог, ни цивила нити војника других страна. Коридор је и даље отворен.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА