Најновије

ВЛАДА СРБИЈЕ ПРЕСЕКЛА! НОВЕ СТРОЖЕ МЕРЕ: Скраћење радног времена до 17 часова, викендом потпуно затварање

Угоститељски објекти и објекти услужних делатности моћи ће да раде само до 17 сати радним данима, а викендом неће моћи уопште да раде, једна је од нових мера, које је предложио Кризни штаб, а које ће влада усвојити на седници у четвртак.

Кризни штаб (Фото: Влада Србије)

Нове мере, тако, ступају на снагу од петка, 4. децембра, што значи да ће важити од овог викенда, а како се сазнаје, на снази би требало да буду две недеље од усвајања.

Подсетимо, седница Кризног штаба у пуном саставу, на којој је анализирана ситуација са корона вирусом, трајала је јуче од 12 до око 13 часова, али је медицински део наставио заседање како би прецизније дефинисао предлог нових мера који су затим доставили Влади Србије.

Како се сазнајемо из извора блиских Кризном штабу, јуче је тако предложено скраћено радно време за многе делатности, али и затварање током викенда.

Предлог медицинског дела је, како се сазнаје, а што ће влада и да усвоји, да угоститељске и трговинске фирме, ресторани, кафићи и барови, клубови, тржни центри, играонице, кладионице, продавнице и сви други продајни објекти, козметички и фризерски салони, салони лепоте, фитнес центри, теретане и вежбаонице, спа центри и базени могу да раде радним данима до 17 сати, а викендом не могу уопште да раде (дакле од петка у 17 сати до понедељка у 05 ујутру).

Велика новина у предложеним новим мерама, тако, односи се на услужне делатности. Фризери, козметички салони и слично, али и бутици који нису у тржним цетрима, према постојећим мерама, могу да раде до 21 час. Уз скраћење радног времена на 17 сати, драстична промена је да се све то, заједно с угоститељским објекитма, буде затворено током викенда.

Остали објекти и радно време

Нове мере, које ће Влада усвојити у четвртак су следеће:

-продавнице прехрамбене робе могу да раде сваки дан до 21 сат, укључујући и викенд

-апотеке, бензинске пумпе за точење горива и достава хране путем курира могу да раде неограничено, седам дана у недељи;

-позоришта и биоскопи могу да раде сваки дан до 17 сати, укључујући и викенд

-пијаце радним данима могу да раде реглуларно, а викедном од 6 сати ујутру до 15 часова.

Фокус на спречавању контакатак, о ПЦР и путовањима на следећој седници

Иначе, јуче се на штабу разговарало и о увођењу обавезног ПЦР тест за наше људе из инбостранства који би за време празника долазили у Србију, али се око тог питања није ништа конкретизовало, већ је та тема остављена за наредну седницу Кризог штаба.

Како каже извор, јуче је фокус био на томе које мере треба што пре донети како би се спречило остваривање контаката, с обзиром на то је управо то наш горући проблем.

Иначе, Ана Брнабић, премијерка Србије, изјавила је данас, да је на јучерашњој седници Кризног штаба расправљано о новим мерама, а да су мишљења различита, као и да ће данас са председником Александром Вучићем разговарати о увођењу нових мера.

- Пратимо ситуацију у целој Европи, увођење и релаксацију мера у ЕУ и шире и водимо се и тиме у односу на нашу ситуацију. После овог гостовања имам састанак са Вучићем и заједно ћемо размотрити неке мере, а да ли ћемо ићи на рестриктивније мере, видећемо и од данашњег броја заражених - рекла је Брнабић у јутрањем програму Пинка.

Додала је и да ће држава са новим мерама изаћи данас или сутра.

Јуче се о увођењу полицијског часа такође није расправљало, нити је та опција уопште у разматрању.

Око 25 милиона Американаца спремно да стане иза Трампа, Милер му прави преторијанску гарду од две дивизије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА