Најновије

КРСТАШКИ РАТ РЕПУБЛИКАНСКОГ СЕНАТОРА: Ако успе у својој намери, неће Бајден скоро у Белу кућу! (ВИДЕО)

Републикански конгресмен, који предводи дугогодишњи подухват Конгреса да поништи изборни пораз председника Доналда Трампа, нашао је неколико истпмишљеника међу својим колегама у Сенату.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

Републиканац Мо Брукс(Р-Ала.), Који планира да званично оспори изборну академију за победу изабраног председника Џоа Бајдена јануара. 6, рекао је у среду за Невсвеек да је раније ове недеље "позван" да се састане са групом републиканских сенатора, од којих је само један потребан да изнуди конгресно гласање о изборним резултатима.

Ниједан сенатор ГОП-а још није био спреман да се јавно придружи Бруксовом крсташком рату - путовању које би готово сигурно пропало, с обзиром на политичку шминку Конгреса - чак и док је тај подухват добивао нагло међу републиканцима у Конгресу.

Али позив сенатора ГОП-а који су оставили отворена врата могућности да помогну Бруксу, представљао је спремност да се предузме изузетан потез за потенцијално покретање формалног изазова.

"Они то смишљају ... Они су имали нека питања, а ја сам имао одговоре", рекао је Брукс о својим разговорима са републиканским сенаторима. Одбио је да пружи детаље о садржају састанка, осим што је било присутно више од пола туцета чланова.

"По мом суду", наставио је, "њихово је право да објаве своју одлуку - када је донесу - и да је саопште на начин на који желе да је саопште."

Сен. Рон Јохнсон (Р-Вис.), Један од многих републиканаца на Капитол Хилу који тек треба да признају Бајденову победу, потврдио је у среду за Невсвеек да је Броокс ове недеље присуствовао њиховом састанку Републичког управног одбора Сената, конзервативне групе коју предводи Сен Мике Лее (Р-Утах).

"Био сам у соби. Слушали смо једни друге", рекао је Џонсон, такође одбијајући да саопшти детаље приватног разговора.

Лиова канцеларија није одговорила на захтев Њузвика за коментар нити на његов став у вези са оспоравањем Бајденове победе.

Вашингтон Пост је први пут известио у среду увече о постојању састанка.

Џонсон се не би обраћао томе да ли је спреман да оспори сертификат, рекавши да је тренутно усредсређен на саслушање о интегритету избора које је припремио за следећу недељу пре моћног конгресног одбора који надгледа, Сенатског одбора за националну безбедност и владине послове.

„Концентрираћу се на коришћење овог саслушања за испитивање свих неправилности које нису објашњене до тренутка када имамо саслушање и које су значајне“, рекао је Џонсон. "Прво се морамо усредсредити на то. Нисам у тренутку када бих ишта предузимао."

Тед Круз (Р-Тексас) такође је избегао питање и рекао да неће дати конкретан став док Трампова кампања и републиканци не исцрпе све своје правне напоре.

"Још увек има више парница које су у току и парница треба да се закључи," рекао је Круз за Њузвик у среду.

Њујорк Тајмс известио је у уторак да је Трамп затражио од Круза да га заступа пред Врховним судом у тужби коју су поднели Тексас и 17 генералних адвоката држава које предводе Републиканци ради поништавања избора. Круз је раније најавио да је сагласан да аргументује тужбу коју је поднела Трампова кампања за поништавање резултата у Пенсилванији, али Врховни суд је одбио да саслуша случај одлуком 9: 0.

Круз се већ појављивао на Врховном суду девет пута.

Републичко руководство у Сенату јасно је ставило до знања да идеја Конгреса да успешно преокрене Трампов губитак не само да је изван могућности, већ и да оспоравање званичне сертификације Изборног колеџа није напор који они подржавају нити је од помоћи америчкој демократији.

Сенатор Џон Корнин (Р-Текас), члан руководства, довео је у питање мудрост предузимања тако драстичног корака.

„То је прилично дивља идеја“, рекао је прошле недеље за Њузвик.

„Наша земља мора да има поверења у изборни процес“, додао је Сен. Мајк Раудс (Р-СД). "Не чини ми се да би то додало било какав кредибилитет нашем изборном процесу."

Сен Џон Тан (Р-С.Д.), је рекао новинарима у среду да су за њега избори готово само једном када Изборни колегијум гласа следеће недеље.

"Не знам да ли ће [Трампова кампања] икада признати. Мислим да Изборни колегијум даје коначну одлуку", рекао је Тан. "И мислим да ће, уз сву ону вреву и усковитлање које смо имали у протеклих неколико недеља, бити добро да се ствари среде".

"Моје очекивање је, свакако“, додао је Тан, „да када Изборни колегијум заврши поступак, креће у следећу годину.“

Али у Парламенту, Брукс је сугерисао да је подршка колега из ГОП-а била сасвим супротан сценарио, са потенцијално већим бројем чланова који су спремни да оспоре резултате држава од броја држава које планирају да изазову.

"скрено, можда ћемо морати бацити новчиц́ или извући сламке за различите државе“, рекао је Брукс. "Имамо толико људи који то желе да ураде.“

Брукс, конзервативни посланик у 5. мандату, изнео је сличне тврдње о преварама на изборима као Трамп и тхкоји су били у његовој орбити већ недељама, упркос ниједном доказу о широко распрострањеној бирачкој превари", закључак је чак подржао и државни тужилац Вилијам Бар.

Из Русије јака порука, настављају да помажу и јачају борбену готовост Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА