Најновије

СВЕТУ ПРЕТИ ГОРА ПАНДЕМИЈА: Може засенити Ковид 19

Око 270 милиона људи широм света, што одговара броју становника Немачке, Британије, Француске и Италије, налази се на ивици глади, упозорио је данас Дејвид Бисли, шеф Светског програма за храну Уједињених нација ( WFP ) по пријему Нобелове награде за мир.

Земља (Илустрација: Pixabay)

"Због толико ратова, климатских промена, широке употребе глади као политичког и војног оружја и глобалне здравствене пандемије која све то експоненцијално погоршава - 270 милиона људи корача ка ивици глади", изјавио је Бисли у говору из Рима, преноси Ројтерс.

Он је нагласио да ако се не задовоље основне потребе тих људи, то може изазвати пандемију глади која засенити последице самог Ковида

"А ако то није довољно лоше, од тих 270 милиона, опстанак 30 милиона људи зависи од нас 100 одсто," упозорио је Бисли.

WFP , који је координирао медицинском логистиком током пандемије коронавируса, проглашен је добитником награде за 2020. у октобру.

Уместо уобичајене церемоније доделе награде за мир у градској кући у Ослу у присуству званичника укључујући норвешког краља Харолда, званичници WФП-а боравили су у Риму због пандемије коронавируса.

Церемоније доделе се одржавају сваке године 10. децембра, на годишњицу смрти шведског индустријалца Алфреда Нобела, који је награду утемељио својим тестаментом 1895. године, наводи агенција.

Какву платформу за Јужни Кавказ је предложио Ердоган, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА