Најновије

Владимир Пребирачевић: Косово и Метохија морају остати заувек српски

Ништа њима није свето па би оне који су рушили споменике светске културне баштине али са префиксом српске, што ће рећи рушили су и палили српске средњевековне манастире на КиМ који су сведоци и доказ јаке српске државе али и дуговечности постојања српског народа на овим просторима.

Косовска Митровица (Фото: Јутјуб)

Промена на позицији председника САД-а на коју од јануара ступа Џо Бајден већ почиње да даје знаке промене политике светског полицајца према нашем региону. Назнаке које се уочавају говоре да ће бити много већи али и озбиљнији притисци на нашу земљу како би ми признали Косово као независну државу.

Косово и Метохија су неотуђиви део Републике Србије и по нашем уставу који је највиши правни акт али и по свему осталом не мање важном. По традицији, наслеђу, православљу, идентитету, историји, земљишним књигама и власничким листама непокретности итд. По свему је Косово и Метохија српска земља и тако ће остати и у будуће без обзира на тренутну окупацију и без обзира на ,могу рећи, удружени злочиначки подухват како би се света српска земља заувек отела од Србије али и ти злочинци оличени у разно разним међународним организацијама , комисијама, европским парламентима и које каквим сенатима па ипак схватају да ми ако не пристанемо да учествујемо у њиховој замисли онда значи да ипак нису успели да Косово буде независно.

Дежурни лобисти али неки од њих директно економски заинтересовани да заштите своје инвестиције на КиМ које економски одлично експлоатишу у стилу правих неоколонијалних паразита. Данијел Сервер и Мадлен Олбрајт улажу сваки напор и сваки атом снаге како би издејствовали своје замисли и креирали неке своје реалности без обзира што се играју са великим бројем људских живота са овог простора. Али то њима није ни најмање важно. Важан је само капитал који се може акумулирати на овом простору али у њиховим рукама ако не директно а оно њиховим налогодавцима.

Али да се не варамо да су њима албанци на косову нешто битни. Кад им не буду требали оставиће их као и Курде у Сирији на милост и немилост било коме. Сто пута ћу поновити ону Черчилову а у политици нема пријатељстава неко само интереса. И да никаква љубав њих не везује него чисти интерес западних земаља а првенствено САД и Немачке да на овом простору спроведу своју политику и своје замисли а Албанци су само пуко средство за ту нечасну работу.

Ништа њима није свето па би оне који су рушили споменике светске културне баштине али са префиксом српске, што ће рећи рушили су и палили српске средњевековне манастире на КиМ  који су сведоци и доказ јаке српске државе али и дуговечности постојања српског народа на овим просторима. Сада би полуписмени албански историчари и остали фалсификатори историје да прикажу исте те српске манастире као своје иако је веома јасно порекло свих оних који су стварали те верске објекте. Али то је за њих сасвим нормално јер ако су им Аустроугари направили прву  државу а за историју и порекло изабрали личности и догађаје из српске историје, потпуно је смешно и расправљати о њиховом пореклу. Сетимо се само Скендербега или прецизније Ђурђа Кастриота.

Ништа то њих не спречава да и даље упорно, под патронатом оних који им такве задатке задају, фалсификују и окрећу све што могу да замисле а све са пратећим елементима рушења споменика на гробљима како би и мртве избрисали са лица земље и како би за двадесет година тврдили да ту Срби никада нису ни живели.

У инат томе и у инат свима никада не треба ни под каквим околностима да признамо за независно ни један центиметар Косова и Метохије него да упорно тражимо да се тренутно важећи документи као што су Rезолуција 1244 Уједињених Нација  спроводе у пуном капацитету па ако не сад а онда кад се стекну повољнији услови. Никакав фиктиван улазак у ЕУ није награда за ,слободно могу рећи, злочин према сопственом народу и према свим претцима али и према свим будућим потомцима. Никаква обећања и никаква материјална надокнада не могу бити замена  за овакав чин.

Колико је манастир Високи Дечани угрожен, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Мајак

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА