Најновије

БУКТИ ТИРАНА! Каменице, бакље и сузавац! Нереди испред зграде владе! (ВИДЕО)

У Тирани су данас поново, трећи дан за редом, одржани протести поводом убиства младића Клодијана Раше којег је убио полицијски службеник и поново су избили сукоби између демонстраната и полиције, јавља АП.

Протест у Албанији. (Фото: Јутјуб)

И поред забране јавних окупљања уведену због пандемије корона вируса, на стотине демонстраната окупило се испред зграде владе у Тирани, бацајући камење, бакље и петарде на припаднике органа реда. Полиција је одговорила употребом сузавца и воденог топа како би растерала учеснике протеста.

Протести, који су данас избили и у другим албанским градовима, уследили након што је у раним часовима у уторак полицајац Невалдо Хајдарај пуцао и убио 25-годишњег Клодијана Рашу јер се током ноћног полицијског часа није одазвао захтеву полиције да стане.

Суд у Тирани је раније данас саопштио да ће Хајдарај остати у притвору док је под истрагом због убиства услед прекомерне употребе силе.

Током прва два дана протеста, полиција је ухапсила 62 особе, а отпужница је поднета против укупно 116 лица, због одржавања протеста током пандемије, као и због подметања пожара и кршења јавног реда и мира.

Власти наводе да је на протестима повређен 21 полицијац и четири демонстранта.

Протести су довели до тензија између социјалистичке владе и главне опозиционе странке десног центра Демократске партије, која је затражила оставку премијера Едија Раме.

Рама је опозицију оптужио за подстицање насилних протеста.

Руски "МиГ-31" пресрео амерички шпијунски авион! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА