Најновије

Гренел: Владавину права успоставити на Косову, а не у Хагу!

Специјални изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел, који се није у последње време оглашавао, пре неколико дана је на онлајн дебати говорио о дијалогу и Специјалном суду, преноси Кљан Косова.

Ричард Гренел. (Фото: Јутјуб)

Гренел је рекао да су представници Србије и Косова од њега тражили да се придружи процесу дијалога пре две године, док је био амбасадор САД у Немачкој. Говорећи о Специјалном суду Гренел је рекао да се владавина права мора успоставити на Косову, а не да има базу у Хагу.

“Сједињене Америчке Државе већ дуго подучавају судије и тужиоце, како на Косову, тако и у Србији, кроз билатералне програме. Верујем да им после свих ових година морамо омогућити да се баве сопственим правосудним системом и проблемима које имају. Владавина закона мира бити успостављена у земљи, а не да има базу у Хагу”, рекао је Гренел.

Гренел ће на месту специјалног председничког изасланика за дијалог Београда и Приштине бити до 19. јануара. Дан касније, 20. јануара, председничку заклетву положиће демократа Џо Бајден, чија странка није била задовољна политиком Доналда Трампа. Још увек није познато да ли ће Бајденова администрација именовати новог изасланика за дијалог.

Руски "МиГ-31" пресрео амерички шпијунски авион! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА