Најновије

КАЖЊАВАЊЕ ЗА КРШЕЊЕ МЕРА И КРИВИЧНО, А НЕ САМО 150.000 ДИНАРА?! Доктор Тиодоровић најавио оштре санкције

Кључ успеха у борби против ковида је ригорозна контрола над спровођењем мера, с применом кажњавања тако да онај ко организује журке и окупљања буде кажњен кривично за намерно ширење заразе, а не само са 150.000 динара, рекао је епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

Доктор Тиодоровић (Фото: Јутјуб)

Тиодоровић наводи да је некима та сума новца за казну исплатива да дају, с обзиром на то да им је зарада кршењем мера много већа.

"Морамо да смањимо ризике, број заражених, а тиме и умрлих, то је најважније", истиче Тиодоровић.

Он наглашава да тренутно Кризни штаб, поред мера за наше грађане који долазе из иностранства инсистира на ригорозној контроли спровођења мера.

"Узмимо Београд, који има 2,5 милиона становника. И нек само један одсто њих не поштује мере, а вероватно је тај број и већи, то је 25.000 људи. А од тога њих 25-30 одсто има такво обољење да мора да се хоспитализује. И зато смо затрпани и зато нам много људи умире. И зато онај ко намерно прави журку треба да одговара и кривично", каже епидемиолог.

Подсећа да је "букнуо пожар" кад су сви попустили мере и наводи да је сада забрињавајућа тежина клиничке слике јер је много извора инфекције и самим тим људи примају већу количину вируса.

"Досад су људи умирали у клиничким центрима, где су смештани најтежи пацијенти, а сад нам свакодневно умиру по болницама у целој Србији", указује Тиодоровић.

Каже да је још рано да би се видели ефекти мера које су на снази - затварање кафића и других објеката у 17 сати и током викенда и додаје да ће се ефекат тих мера видети око 15. децембра.

"Да смо досад ригорозно кажњавали, не бисмо били у овој ситуацији. Сви смо заједно дошли до закључка да полицијски час и ванредно стање не треба спроводити, него мере ригорозно поштовати", наводи Тиодоровић.

Несторовић тврди да су болнице пуне здравих људи. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА