Најновије

ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Ево шта је одлучено

Кризни штаб за борбу против корона вируса који је заседао јутрос у 8 часова окончао је седницу нешто после 9.30 сати.

Кризни штаб (Фото: Јутјуб)

Кризни штаб на данашњој седници није донео одлуку о новим мерама. Нове мере су и даље у разматрању, а постојеће ће остати на снази до 15. децембра, објавио је РТС.

Тренутно се налазимо у пику трећег таласа епидемије, који је најгори до сада. У многим градовима проглашена је ванредна ситуација, на снази су бројне мере у борби против вируса корона, а тренутно је Београд и даље највеће жариште, док су иза њега, али са далеко мањим бројем заражених, Нови Сад и Крагујевац.

Очекивало се да у центру пажње буду мере које би се односиле на предстојеће празнике и очекивани долазак великог броја грађана Србије у земљу. Међу тим предлозима било је увођење ПЦР тестирања при уласку у земљу, али и потенцијални карантин и изолација.

Стручњаци упозоравају и да би долазак великог броја грађана у Србију који би овде могли да се разболе представљао додатни притисак на здравствени систем земље.

У Србији је, према последњем, јучерашњем пресеку, од корона вируса оболело још 7.393 особа, 56 пацијената је преминуло, а на респираторима се налази 323 оболелих, што је највише од почетка пандемије. Тестирано је 21.799 особа, од почетка пандемије 1.980.277. На болничком лечењу налази се укупно 8.594 особа.

Од почетка пандемије у Србији је на корона вирус било позитивно 249.224, а преминуло је укупно 2.172 особа, док је проценат смртности 0,87 одсто.

Несторовић каже да су болнице пуне здравих људи. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА