Најновије

Да ли ће у Србији родитељи морати да вакцинишу децу против короне?

Вакцинација против ковида-19 биће добровољна, рекла је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић и указала да се лажним вестима о томе да ће родитељи морати да вакцинишу децу узнемирава јавност.

Вакцина. (Фото: pixabay. com)

"Центри за социјални рад неће одузимати децу оним родитељима који буду спречавали вакцинацију против корона вируса", рекла је Кисић за Политику и истакла да је реч о апсолутно нетачним наводима и лажним вестима које узнемиравају јавност, а посебно родитеље, будући да садрже апсолутно нетачне информације.

Она је најавила и да ће нацрт закона о социјалној карти у наредних 15 дана бити достављен Влади Србије на разматрање и утврђивање предлога.

Успостављањем овог закона, како је рекла, биће обједињени подаци о социјално-економском статусу постојећих и потенцијалних корисника.

"Социјалне карте ће омогућити да грађани који су у најежем економском положају буду видљивији у систему, и на тај начин благовремено и ефективно остварити право на потребну подршку", истакла је Кисић Тепавчевић.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања рекла је и да ће министарство и у наредном периоду радити на јачању кадорвских капацитета у центрима за социјлани рад и да је дата сагласност за запошљавање 125 нових радника у том сектору до краја године.

Британци саставили списак најпопуларнијих авиона и хеликоптера! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА