Најновије

О, СРБИЈО, ТУЖНА ЛИ СИ: Овим младим надама у Скупштини се напредњаци поносе! (ВИДЕО)

Некада су посланици у Скупштини били заиста народни посланици и рачуне су полагали онима који су их и изабрали - грађанима. Међутим, данас је ситуација другачија, па скупштинску салу испуњавају они најбучнији, без образа и стида, који имају само један задатак - да се докажу лидеру странке којој припадају!

Посланици у српском парламенту. (Фото: Јутјуб)

Претходних недеља српска јавност имала је прилиу да чује и види у Скупштини - највишем државном органу и највишем и најважнијем правном акту државе оно што сигурно ретко има прилику да чује на пијаци и на улици. Готово ниједна скупштинска седница не прође без вређања што опозиционих политичара, углавном лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, који није посланик у Скупштини, али чије име се највише изговара, што свих оних јавних личности који мисле својом главом и немају проблем да своје мишљење јавно изнесу.

Српска напредна странка чији је лидер председник Србије Александар Вучић, посланичка места поделила је "младим надама", на чему готово свакодневно инсистира. Међутим, понашање тих "младих нада СНС" у Скупштини не приличи ни уличном.

Тако је пре неколико дана народни посланик Милан Савић са листе "Александар Вучић за нашу децу" рекао у Скупштини да Драган Ђилас са партнерима из Приштине има заједнички циљ да свргне председника Вучића и убије њега и његову породицу!

Поред њега, бар око 30 пута реч Ђилас је поменуо и неуспешни ТВ водитељ, а сада посланик СНС, Лав Пајкић. У расправи о пратећим законима на буџет Србије за 2021. годину Савић је говорио о великим улагањима која се планирају на Косову и Метохији уз поређење да је бивши режим покрајину користио за стицање личног богатства, док је Лав показивао (неке) папире... и помињао "Ђилас, Ђилас, Ђилас...".А, као награда двојици "младих нада СНС" уследиле су честитке старијег колеге, посланика и председавајућег Владимира Орлића!

Млада посланица СНС Ана Чарапић, такође у жељи да "издоминира" и докаже се свом шефу, показала је општу неинформисаност, незнајући да Драган Ђилас никада није водио јавне финансије Србије.

- Када је Драган Ђилас водио јавне финансије Србије, никада нисмо добили завршни рачун - поручила је преко скупштинског микрофона Ана Чарапић, још једна напредњачка нада, која је желела да скупи поене код свог шефа Александра Вучића, а онда додала:

- Да не говоримо о култури. Док је Драган Ђилас затварао музеје по Србији, Александар Вучић и СНС су обновили Народни музеј у Београду, отворили су Музеј илузија, у Србији је отворено и обновљено на десетине музеја. Док је Драган Ђилас топио оружје наших очева и дедова, дакле, отопљено је преко 30.000 комада оружја у Железари Смедерево, Александар Вучић и СНС опремају војску најсавременијом опремом - још једна је у низу изјава ове посланице СНС - бриљирала је Чарапић.

Лука Кебара, још једна млада нада СНС, настањена, где друго него у Скупштини, имао је врло импресиван први говор и представљање српској јавности.

- Да чујемо ставове и оних других. И ставове мањина и ставове опозиције. Па, сећамо се овде како је, у прошлом сазиву Парламента, имали смо много проблема са опозицијом. Конкретно, неки посланици опозиције су уништавали инвентар у Народној скупштини. Они су реметили рад читавог овог Парламента и ми смо то допустили само зато да би показали да смо ми ти који инсистирамо на демократији. Па неки наши посланици су били и физички нападани - покуша је Кебара, додуше, врло неспретно да "нападне опозицију".

Посланик СНС Јанко Лангура, који се прославио и своје посланичко место заслужио пратњом Вучића по телевизијским студијима, где је био део публике и насмејаних тапшача, право са фудбалског терена, с обзиром да је био голман фудбалског клуба Динамо Врање, ускочио је у Скупштинску клупу.

- Надовезао бих се само још на говоре својих колега и искористио прилику да пружим пуну подршку председнику Александру Вучићу. И да кажем да је овај парламент најзначајнији партнер Владе Републике Србије и председника Александра Вучића у борби против тајкуна и у борби против мафије и криминалаца. Овај парламент никада неће бити партнер тајкунске и мафијашке Србије каквом је замишља Драган Ђилас - рекао је самоуверено и у једном даху млади посланик

Србислав Филиповић, прелетач из Демократске странке у Српску напредну, такође је "играо на сигурну карту" - нападе на Ђиласа, јер је то очигледно у СНС сигурно загарантован напредак.

- Много је богат и моћан. Много је опасан. Али то ме неће спречити да свакога дана поновим колики је лопов! Нема те цензуре која би могла да сакрије лице зла какво је лице Драгана Ђиласа - рекао је Филиповић.

Напредњак из Јагодине Никола Радосављевић, такође посланик СНС, обратио се Ђиласу на начин да би свако ко не зна да Ђилас није посланик, и да не седи у Скупштини, помислио да је ту, и да ће моћи да реплицира!

Турци кренули да освоје град! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА