Најновије

ПАЛА ДВА ПОСЛЕДЊА УПОРИШТА ЈЕРМЕНА: Борили су се као лавови, али нису издржали (МАПА)

Оба села у регији Хадрут Чајлагаја (јерм. Hcaberd) и Кехнија Таглар (јерм. Hin Taher) пала су под контролу азербејџанских снага јуче поподне. Два села припадају региону Хадрут који је махом освојен током борби од стране Азербејџана, али су у селима и даље остале јерменске снаге, које нису хтеле да се предају нити повуку.

Јерменска војска (Фото: Јутјуб)

Оба села се налазе у планинској регији, па тај податак указује на то зашто нису одмах пала у руке азербејџанских снага током офанзиве на Нагорно-Карабах и његову околину. 

- Азербејџанска страна је наставила офанзивне акције у правцу насеља Хин Тахер и Хцаберд Републике Арцах - саопштило је Министарство одбране Јерменије.

Руске трупе су успеле да стигну у села Хцаберд и Хин Тахер у округу Хадрут и сукоби су одмах престали, па је покренута истрага зашто је дошло до инцидената. На јерменској страни је потврђено 6 повређених у сукобима за Хцаберд. Извештаји додају да је у пуцњави у Хадруту рањен и један азербејџански војник.

Јерменски извори додају да је једна азербејџанска беспилотна летелица "Бајрактар ​​ТБ2" примећена од стране становника Степанакерта.

Заменик команданта мировне мисије у Карабаху је поводом сукоба у Хадруту јуче изјавио: "У току су преговори о обнављању пређашњег договора. 

У међувремену се велики број Јермена окупио код руске базе у Степанакерту, негодујући због оног што се јуче догодило.

Велике борбе избиле у шумама, Азери послали специјалце у села! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА