Најновије

УКИДАЈУ СРПСКУ И ХАПСЕ ДОДИКА? Стравичне поруке из Сарајева и САД!

Само пар дана након што је председник Србије Александар Вучић најавио снажне притиске на Србију и њега лично по питању Републике Српске, министарка иностраних послова БиХ Бисера Турковић заложила се за потпуно укидање Српске отворено позивајући странце да се умешају у процес стварања унитарне БиХ.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Турковићева, која је десна рука Бакира Изетбеговића, рекла је на „Фејс ТВ“ да може да замисли да буду укинути ентитети у БиХ, јер је, како је навела, БиХ постојала и без ентитета , као и да је то могуће вољом народа и подршком са стране. У скандалозној изјави лидера Срба у Српској Милорада Додика упоредила је са Адолфом Хитлером.

- Кад би правосуђе функционисало онако како треба и када би се сви они који су стекли енормно богатство у ових 25 година ставили на она места где би требало да се налазе, зар мислите да би становништво било против тога да имају бољи живот? Они јесу сада под притиском, али били су и Немци под притиском Хитлера, али су ипак изашли из тог периода. Једном када главно лице, које је одговорно, наиђе на адекватну казну или промени курс свог понашања многе ствари се поставе у другачији контекст - рекла је Турковићева, а та изјава са одушевљењем је дочекана у Сарајеву одакле су и послате поруке да је коначно дошло време да се Додик ухапси.

Историчар проф. др Срђа Трифковић у контексту ове приче скренуо је пажњу на оно што је ове недеље изречено на Спољнополитичком одбору Представничког дома САД на тему Балкана, из чега се може закључити да БиХ итекако има помоћ странаца у спровођењу опасне намере. У том панелу, поред осталих учестовали су доказани србомрсци и познати албански лобисти бивша државна секретарка САД Медлин Олбрајт, председавајући Одбора конгресмен Елиот Енгел и стручњак за балканска питања Данијел Сервер.

- Они су се заложили за темељну ревизију Дејтона, за укидање ентитета, за увођење принципа један човек - један глас, за забрану политичког деловања Додика и његових блиских сарадника, на основу тврдње да сарађују са корумпираним руским олигарсима, и за довођење гарнизона НАТО у Брчко, чиме би се РС пресекла на два дела. Такође су се заложили и за финансијски и сваки други притисак, не само на РС, већ и на Србију, да се у цео тај посао не меша. Ово је за мене сасвим очекивана офанзива, истих оних кругова који се никада нису помирили са Дејтоном и који су увек сматрали Српску нелегитимном творевином - изјавио је Трифковић у јутарњем програму „ТВ Хепи”, наводећи да је РС у великој опасности.

- За страховати је да ће управо из Вашингтона бити представљено бриселској бирократији, Берлину и Паризу заједничко деловање по питању ревизије Дејтона - закључио је Трифковић.

Старовић: Српски народ је јединствен у одбрани РС

Аналитичар и историчар Немања Старовић за „Ало!“ каже да се поредећи Додика са Хитлером, министарска из БиХ послужила реторичким маневром „редуцтио ад Хитлерум“, којем прибегавају они који остану без аргумената за политику коју заступају.

- Овај патетични покушај госпође Турковић да изједначи Србе са нацистима осликава сву немоћ политике њене СДА, која је доживела потпуни бродолом на локалним изборима одржаним 15. новембра. Једино што им преостаје јесте призивање страног фактора, који би применом политичке силе према Додику и другим српским лидерима бошњачким националистима на тацни испоручио унитарну БиХ. Међутим, у својој опседнутости Додиком они превиђају једну битну ствар, а то је апсолутно јединство српског народа у погледу привржености Републици Српској, које превазилази све партијске поделе - навео је наш саговорник.

Амерички војници имаће супер моћи, али под једним условом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА