Најновије

39 ГОДИНА ОКУПАЦИЈЕ: Земља, становници, вазух, вода, ... све тамо припада Сирији

Становници окупираног сиријског Голана потврдили су да су земља, становници, вода и ваздух Голана саставни део Сиријске Арапске Републике.

Голан (Фото: САНА)

У изјави поводом незаконите одлуке о анексији, чију је копију добила агенција САНА, указали су на нелегитимност овог закона, који је издао израелски окупациони ентитет 14. децембра 1981. године.

Изјава одлазећег америчког председника Доналда Трампа препознајући ову слабу и немоћну анексију не може променити историју, географију и националност окупираног арапског Голана из Сирије.

Дана 14. фебруара 1982. године становништво окупираног Голана прогласило је Генерални штрајк који је трајао шест месеци и довео до тоталне парализе у разним сферама, као и масовне протесте у свим насељима Голана у знак категоричног одбијања  одлуке о анексији.

Становници Голана потврдили су потпуно одбијање свих планова за припајање и одузимање њиховог земљишта, посебно плана за инсталирање ветротурбина. Они су народу, војсци и руководству Сирије обећали да ће се и даље противити плановима циониста, изражавајући спремност да се жртвују за одбрану матице.

Какве ратне злочине је починила азербејџанска војска, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА