Најновије

Реакција Лаврова на одбијање чланова Председништва БиХ да се састану са њим

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров реаговао је на одбијање неколико представника власти Босне и Херцеговине да се састану са њим током његове радне посете тој земљи. Његове речи, у уторак, 15. децембра, преносе РИА Новости.

Комшић и Џеферовић (Фото: Председништво БиХ)

Министар спољних послова нагласио је да Русија не види потребу за ревизијом Дејтонског споразума. „Не видимо потребу за ревизијом Дејтонског споразума, посебно када се такве иницијативе покрећу изван Босне“, рекао је Лавров.

Такође је рекао да је позвао шефицу босанског Министарства спољних послова Бисеру Турковић да посети Москву 2021. године.

Раније 15. децембра постало је познато да је најпре хрватски члан Председништва Жељко Комшић одбио да се састане с руским шефом дипломатије, а потом је то исто објавио и босански члан Председништва Шефик Џаферовић. Састанак је требао да се одржи у уторак ујутру.

Своју одлуку објаснили су неслагањем са низом изјава шефа руског Министарства спољних послова у вези са Дејтонским споразумом. Пре тога, 14. децембра, Лавров је рекао да неке западне земље покушавају да униште архитектуру споразума и упозорио да би спољно мешање могло довести до озбиљних негативних последица.

Епилог овог дипломатског скандала је да је српски члан Председништва Милорад Додик, на крају, сам примио Лаврова.

Како се Клинтон хвали злочином над Србима, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Лента/Балканрус

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА