Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) ЛИКВИДИРАН ТЕРОРИСТА У ЧЕЧЕНИЈИ: Кадиров им прати сваки траг

У Чеченској републици снаге безбедности ликвидирале су једног припадника терористичке групе, саопштио је председник Рамзан Кадиров.

ФСБ (Фото: РИА Новости)

„Казбек Бајдулајев, члан илегалних оружаних група, уништен је у Ачхои-Мартановском округу. Није било жртава на страни органа реда. Они су, као и увек, радили максимално професионално и складно.

Са њим није било саучесника или других чланова банде. Имао сам потпуне информације о току операције од њеног почетка до краја. Од првих минута, на наведеном подручју, непосредно на месту догађаја, налазили су се заменик премијера Чеченске Републике Абузаид Висмурадов, министар унутрашњих послова Чеченске Републике Руслан Алханов, командант пука патрола за посебне намене Министарства унутрашњих послова за Чеченску републику названог по хероју Русије Ахмату Хаџи Кадирову Замиду Чалајеву.

Ми темељито разумемо ситуацију у региону, знамо колико је људи на потерници, имамо исцрпну базу података њихових саучесника, ако их уопште има.

Ситуација у Чеченској републици је стабилна и мирна. Нису уведене рестриктивне мере. Слободно је кретање.

Ако неко одлучи да прекрши закон и одабере пут терора, тада ће му се одмах издати карта у једном смеру: или у затвор или на други свет“, написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Терориста је био члан терористичке групе Џамалудина Бајдулајева и био је на потерници у оквиру истраге напада на снаге безбедности у Ингушетији. Такође је био члан групе Аслана Биутукајева, који је, заједно са Докуом Умаровим, био један од главних оптужених у случају експлозије на аеродрому Домодедово у Москви.

Како су Руси пронашли и уништили нову армију џихадиста, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА