Најновије

НЕКО МОРА ДА ОДГОВАРА! СЗО МИСИЈА ПУТУЈЕ У КИНУ! Експерти ће истражити одакле потиче корона вирус!

Међународна мисија коју води Светска здравствена организација (СЗО) ће отићи у кинески Вухан у првој недељи јануара како би истражила извор корона вируса.

Корона вирус. (Фото: pixabay. com)

Кина је званично објавила први случај корона вируса 31. децембра прошле године и одмах заворила пијацу у Вухану, за коју многи верују да је извор заразе, подсећа агенција.

Министри здравља бројних земаља су позвали СЗО да идентификује извор вируса и на који начин је прешао са слепог миша на човека.

Тренутно се тим од 12 до 15 међународних експерата припрема да оде у Вухан да испита доказе, укључујући људске и животињске узорке које су сакупили кинески научници, на основу чега ће правити студију.

Теа Фишер, члан СЗО тима из Данске, рекла је да ће научници одмах после Нове године отићи у Кину на шестонедељну мисију, укључујући и двонедељни карантин по доласку у најмногољуднију земљу света.

- Фаза један је требало досад да буде комплетирана, на основу информација које имамо, и треба да видимо неке резултате. Ако тако буде када дођемо у Кину, то ће бити фантастично, јер ћемо моћи да уђемо одмах у фазу два - рекла је Данкиња за Ројтерс.

САД, која је оптужила Кину да је сакрила извештај о почецима корона вируса, позвала је на "транспарентност" приликом истраге СЗО и критиковала Кину, јер је прво својим научницима дала могућност да ураде прелиминарну истрагу.

Кинески државни медији су тврдили да је Ковид-19 постојао у иностранству пре него што је откривен у Вухану, наводећи присуство вируса на замрзнутим паковањима хране, а неки научни часописи су тврдили да је Ковид-19 кружио Европом прошле године.

Москва послала ратне бродове у језгро НАТО пакта, испаљене ракете! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА