Најновије

КРВОПРОЛИЋЕ НА ФРОНТУ: Војска у крвавом обрачуну са непријатељским трупама! Борба до последњег човека!

Од почетка 2020. године, Исламска држава је пустошила у источној области Хаме и на југу Ал-Раке.

Сиријска војска. (Фото: Јутјуб)

Велика битка у централној Сирији показала се невероватно насилном, јер су и Сиријска арапска војска (САА) и Исламска држава (ИСИС) претрпеле значајан број жртава током последњих пет дана.

Почевши од прошле суботе, Исламска држава покренула је неколико напада на положаје Сиријске арапске војске у историјским рушевинама које повезују источну Хаму, јужну Ал-Раку и североисточни Хомс.

Овај велики напад Исламске државе резултирао је заузимањем неких малих села у близини града Итрија, који се налази дуж стратешког раскршц́а на истоку Хаме.

Након напредовања Исламске државе, руске ваздушно-космичке снаге ушле су у битку, покренувши десетине удара преко положаја терористичке групе, док се Сиријска арапска војска прегруписала у близини Итрије.

Ови ваздушни напади показали су се успешним, јер Исламска држава није била у стању да поднесе терет напада, присиљавајуц́и их да напусте низ локација након претрпљених великих губитака.

Иако је ИД претрпео значајан број губитака током битке, исто су претрпеле и сиријске оружане снаге, које су претрпеле највец́и део својих губитака током првих неколико дана битке у централној Сирији.

Од почетка 2020. године, Исламска држава је пустошила у источној области Хаме и на југу Ал-Раке, пошто су своју пажњу са источног дела Бадије Ал-Шама преусмерили на ове регије у централној Сирији.

Обавезна или добровољна вакцинација? Ево шта каже Путин! Више о томе ОВДЕ.

Извор: AMN

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА