Најновије

Шиптари планирају нереде на Косову, финансирани су из иностранства! Срби у великој опасности?

Народни посланик Милован Дрецун рекао је јутрос да оно што “забрињава, а о чему смо разговарали на јучерашњој седници Одбора за КиМ јесте да се у албанској дијаспори скупља новац за финансирање екстремних Албанаца са КиМ”.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Дрецун је у јутарњем програм ТВ Пинк навео и да се скупља новац за “екстремистичке групе у Албанији”.

“Те групе треба да протестују због рада Специјализованог већа у Хагу за злочине ОВК, да ти протести у одређеном тренутку и на југу централне Србије и на КИМ изазову инциденте са српским народом. То јесте реална претња”, рекао је Дрецун.

Говорећи о притисцима на Србију када је реч о Косову, председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију оцењује да је реч о покушају екстремних албанских лобиста у САД да се наметну како би, барем када је Косово у питању, утицали на администрацију да води своју политику у правцу који њима одговара.

"Медлин Олбрајт припада тој дубокој држави и Демократској странци из које је и Џо Бајден и сигурно је да ће Бајден наставити континуитет Демократске странке, у смислу да је питање Косова за њега завршена ствар, независна држава".

Додаје да се од "Србије не може очекивати да призна независност лажне државе, па ће бити неопходне одређене корекције које је правио и Доналд Трамп онда када је схватио да Србија, са актуелном влашћу на челу, неће признати Косово".

"Трамп је кренуо другим путем: да олакша целу ситуацију и уведе је у нормалан колосек где се може сарађивати на економском плану и тежити постизању некаквог решења, а да се најтеже питање, питање статуса, остави за касније.Сигуран сам да ће Бајден са својим тимом кориговати своју политику да не иде у екстреме и снажне притиске на Србију, већ да ће покушати да гради билатерално партнерство са Србијом и покуша да ослаби руско присуство на Балкану преко Србије", каже Дрецун, додајући да ће ипак доћи до одређеног ублажавања ставова које је демократска администрација имала, али не суштински.

Шта су смислили Ватикан, Ротшилди, Рокфелери и велике банке прочитајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА