Најновије

НАИШЛИ НА ЈАЧЕГ ОД СЕБЕ! Милитанти кренули у муњевиту офанзиву на град, али онда су их сачекали они!

У четвртак увече турска војска и њихови савезнички милитанти започели су тежак напад на одбрану Сиријских демократских снага (СДФ) у близини кључног града ’Аин‘ Иса на северу Ал-Раке.

Милитанти које подржава Турска. (Фото: Јутјуб)

У почетку су опозициони активисти пријавили напредовање око ’Аин‘ Иссе, са тврдњама да су турска војска и њихови савезнички милитанти заузели села Ал-Рахбах и Ал-Мусхарифах након жестоке битке са Сиријским демократским снагама.

Међутим, од тада се појављују извештаји да Сиријске демократске снаге још увек чврсто контролишу два села после интензивне битке са турском војском и њиховим савезничким милитантима током последњих 12 сати.

Према Сиријској опсерваторији за људска права (СОХР), процијењени број губитака милитаната које подржавају Турске је девет, док рачуни про-СДФ-а извештавају о броју погинулих.

Заједно са великим губицима, турска војска и њихови савезнички милитанти били су приморани да се повуку на линију контакта, где сада прибегавају тешким артиљеријским ударима на положаје Сиријских демократских снага.

И Сиријске демократске снаге и милитанти које подржавају Турци појачали су се на линији контакта на селу 'Аин' Иса, јер се наредних дана очекује још једна велика битка.

Извор из сиријске арапске војске рекао је у петак за Ал-Масдар Њуз да војска није умешана у ове сукобе, али да су свесни недавних кретања турских оружаних снага и њихових савезничких милитаната.

Ратни злочинац Тачи жели слободу по сваку цену!? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА