Најновије

ОБОЛЕЛО 10 ОСОБА! Словенија послала зараженог војника у мисију на Косово

Чак 11 припадника словеначке војске из мировне операције на Косову заражено је корона вирусом, а још 36 је у карантину због контакта са зараженима, објавила је данас Словеначка телевизија (РТВСЛО). Реч је о контингенту који је своју полугодишњу мисију почео недавно.

Словеначка војска. (Фото: МО Словеније)

Представник војске Боштјан Баш рекао је да се радило о сплету несрећних околности јер војска иначе има строго прописане протоколе па се војницима који се упућују у мисије у иностранство претходно одређује изолација, а уз то се и тестирају пре изолације и пред полазак на пут.

Војник се заразио пре готово месец дана

Вирус се пренео на остале с једног оболелог војника с благим симптомима код ког је тестом утврђена зараза, али је након тога био без симптома, а на Косово је упркос томе упућен јер се рачунало да се заразио још 25. новембра и да више није претња за пренос вируса, пренели су медији.

Како се поткрала таква грешка још није јасно, јер у војсци тврде да тестирање и одлуку о ризику по својим протоколима доносе надлежни лекари, а не војне структуре, преноси Хина.

Словеначка телевизија, међутим, преноси незваничне информације да се једна од војних лекарки успротивила слању војника који је на тестирању био позитиван, али без симптома, но да је била прегласана одлуком званичника на вишој хијерархијској линији одлучивања.

Пентагон прекинуо сарадњу с Бајденовим тимом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА