Најновије

"Вучић предао енергетику севера Космета Великој Албанији, а ево праве истине о паљењу ковид болнице" (ВИДЕО)

Од понедељка 14. децембра ниједан управљачки сигнал електроенергетског система Србије не иде на територију Косова и Метохије па ни на трафо станицу Валач, преко које се снабдева целокупни српски живаљ на северу. Ако уследи било каква политичка побуна Срба на северу КиМ или нешто слично, сада могу да искључе струју Србима једним притиском на дугме из Тиране! – упозорио је Мирослав Паровић, електроинжењер и председник Народног слободарског покрета. 

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Ово је направљено према Вашингтонском споразуму. Како је то Рама представио, један систем, а две државе, и захвалио се на неки начин Вучићу на регионалној сарадњи. Налазиште лигнита на КиМ је пето у свету, не воде рачуна о екологији и једина препрека им је био електроенергетски систем. Сада када то имају, Албанија ће добити јефитну електричну енергију, њена привреда ће бити конкурентнија, а ми ћемо куповати струју из Обилића, а финансираћемо Велику Албанију – казао је Паровић.

Како је обајснио, да би Албанци ово спровели, било им је потребно да изграде 400 киловолтни далековод између Албаније и јужне српске покрајине, а онда да им се предају језеро Газиводе и трафо станица Валач, што је Вучић одрадио. 

- Имали смо Валач, имали смо цивилну заштиту, имали смо тешке машине које су служиле за одбарну севера за барикаде, све то је Александар Вучић укинуо. Ми више немамо одрживу позицију Срба на северу Космета. Сви кажу како Вучић није потписао независност, па и не мора да потпише независност, довољно је што је ово одузео људима са КиМ. Сада они потпуно зависе од њега – разоткрио је Паровић.

Он је критиковао то што „уместо да смо повезали луку Бар на коридор 10, Вучић је пристао да повезује Драч, Валону и Тирану на коридор 10“. 

- Без нашег дела Ниш-Подујево, не постоји повезаност Драча и Тиране ни на један важан европски коридор. Самим тим нико не узима за озбиљно Албанију за бизнис. А Вучићев режим жели да повеже велику Албанију на коридор 10 нашим парама. То је лудост – оценио је он. 

- У редовима за тестирање људи стоје напољу по 13 сат, по хладноћи на кошави. Не треба вам корона, добијете упалу плућа, осим ако стојите у ескимској униформи. Стручне анестезиологе нисмо имали ни пре короне, отишли су у иностранство, а сада имамо стотине људи на респираторима, којима се нестручно рукује. И зато имате више мртвих – упозорио је Паровић. 

Лидер слободара је одговорио на Вучићеве наводе о наводној саботажи паљења ковид болнице, рекавши да то нису склопке, већ редне стезаљке, које се стављају на каблове и не могу се запалити. 

- Права истина је да су вероватно мајстори погрешно преспојили и дошло је до кратког споја, па су те две стезаљке прегореле. И онда узмете, замените те стезаљке, оне коштају 50 динара комад – објаснио је Паровић.

Он је говорио и о томе да Виктор Орбан купује стотине хектара земље по Војводини и поклања Мађарима. Открио је зашто је Сигал добио српско држављанство, и зашто је он под истрагом федералних органа САД. 

Говорио је и о томе који би спортиста био идеалан противкандидат Вучићу, а није Ђоковић.  

Председник НСП је говорио и о томе зашто је био у коалицији са СНС  у Новом Саду и зашто је раскинуо ту сарадњу, док друге странке и појединци, како је рекао, и дан данас улазе у сарадњу са Вучићем, попут Чанка и Гордане Чомић. 

Одговорио је и на оптужбе да прима плату у ЕПС-у не долазаћи на посао, а његов одговор можете погледати у емисији.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА