Најновије

БАЈДЕН СПРЕМА УДАР НА СРБЕ! Следећа мета је Република Српска?

Бивши високи представник у БиХ Кристијан Шварц-Шилинг сматра да је са победом Џозефом Бајденом на изборима у САД поново на светску сцену иступио политичар који би ствари у Босни и Херцеговини могао "покренути с мртве тачке".

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

– Нови амерички председник ће се потпуно сигурно поновно позабавити Босном и Херцеговином јер је он врло дубоко у тој причи. Они који мисле да је он заборавио БиХ се варају – рекао је Шварц-Шилинг.

Он је рекао да “остаје да се види” хоће ли се Бајден позвати на пуномоћи које има ОХР, односно тзв. бонска овлаштења које укључују и могућност разрешења дужности демократски изабраних представника) и тако утицати, како наводи “на деструктивне силе пре свега у Републици Српској”.

Шварц – Шилинг је је закључио како народи Босне и Херцеговине и даље требају помоћ извана како би се створило функционално демократско друштво.

– Потпуно су погрешни гласови који кажу: нека народи у Босни и Херцеговини то сами обаве. Како да једна земља која нема никаквих искустава с демократијом сама изгради један демократски систем. И Немачкој која је имала искуства Вајмарске републике то не успело без помоћи извана – закључио је Шварц – Шилинг.

Ово је само још једна у низу изјава које у последње време представљају удар на Републику Српску. Од поређења Милорада Додика са Хитлером, па све до дипломатског скандала са одбијањем Жељка Комшића и Шефика Џаферовића да се сретну са Сергејем Лавровим, захуктава се игра страних сила у БиХ, са циљем ревизије Дејтонског споразума и одузимања овлашћења ентитетима.

Да ли САД могу да закоче завршетак Турског тока? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српскаинфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА