Најновије

КНЕЖЕВИЋ: Дритан је пропагирао антисрпску атмосферу, Кривокапић пре избора причао исто што и Божовић

Милан Кнежевић, један од лидера Демократског фронта, каже да је одлука премијера Здравка Кривокапића да остане при ставу бившег режима да амбасадору Србије у Подгорици Владимиру Божовићу буде забрањен улазак у ту земљу противна интересима грађана који су на изборима гласали за Кривокапића.

Милан Кнежевић (Фото: Јутјуб)

Кнежевић истиче да одлуке нове владе показују, нажалост, да ће се они држати курса у спољној политици који је трасирао ДПС.

Како оцењујете Кривокапићев потез да остане при одлуци Ђукановићевог режима да Владимиру Божовићу буде забрањен улазак у Црну Гору?

– Сматрам да се ради о потезу који је противан интересу грађана који су 30. августа гласали за Кривокапића и наш политички савез. Ми смо управо на платформи о побољшању односа с братском Србијом добили оволику подршку. Нажалост, чини ми се да је Кривокапић 30. августа био сто посто Србин, бар се тако представљао у кампањи, а већ 31. августа сазнали смо да је двеста посто Црногорац. И чињеница да није спреман да поништи одлуку о протеривању амбасадора представља још једну контрадикторност, јер је десетак дана пре избора премијер говорио о подгоричкој скупштини као и Божовић. То значи да треба да потера и самог себе, али и мене и већинску Црну Гору. Колико је Божовић помагао Кривокапићу да буде изабран за председника владе, може да каже и он сам. Божовић је више времена проводио с Кривокапићем него у амбасади, желећи да му помогне да буде изабран за премијера, што је за сваку похвалу. Међутим, није за похвалу ово што Кривокапић сад ради.

Да ли сте изненађени овим Кривокапићевим заокретом? Најављивао је отклон од Ђукановићеве антисрпске политике.

– Сама чињеница да у влади имамо министре који су 30. августа гласали за ДПС најбољи говори о томе да ли су изненађени грађани. Што се мене тиче, упозоравао сам да се ствара антисрпска атмосфера после 30. августа, коју је пропагирао Дритан (Абазовић) – да Срби из ДФ не могу покривати ниједан ресор из области безбедности у новој влади. То се догодило и ми сад имамо последице једног таквог става који је заступао и претходни режим.

Бојите ли се да с Кривокапићем на челу неће доћи до отопљавања односа Србије и Црне Горе?

– Очигледно да није дошло до отопљавања односа јер, по мом мишљењу, Кривокапић је требало прву званичну посету да има у Београду, сходно ономе што смо саопштавали у нашој кампањи, да желимо побољшање односа са Србијом. Потписивање различитих споразума којима се подрива територијални интегритет Србије и по ко зна који пут признаје такозвана држава Косово најбоље говори о томе да ми у овом тренутку имамо континуитет спољне политике по којој је познат претходни режим.

Обрисани су спорни чланови Закона о слободи вероисповести. Чија је то победа?

– Желим да подсетим да смо ми заједно с митрополитом Амфилохијем и патријархом Иринејом и десетинама хиљада грађана који су учествовали у литијама тражили суспензију овог закона и доношење новог. У овом тренутку ми имамо измене и допуне постојећег. Ми као ДФ спремни смо да подржимо измене ако је спремна и наша СПЦ, ако сматрају да ће се тако заштити светиње и обезбедити несметан рад наших епархија у Црној Гори.

Како Валентин Инцко подржава Вучића, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА