Најновије

ТУРЦИМА СЕ ИЗЈАЛОВИО ПЛАН: Хтели су да промене демографску слику Карабаха, али од тога неће бити ништа! (ФОТО)

Сиријски плаћеници које су снабдели Турци вратили су се у подручја под контролом милитантних група у Сирији након борбе, заједно са азербејџанским оружаним снагама у Карабаху, известила је Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР), у уторак.

Турска војска. (Фото: tsk.tr)

Позивајући се на поуздане изворе, извештај СОХР-а каже да се преко 900 сиријских плаћеника које подржавају Турци вратило кући након што је Азербејџан одбио да пресели милитанте у подручја која су ови заузели у области Карабаха.

- Поуздани извори рекли су СОХР-у да су се нове групе сиријских плаћеника које подржавају Турци вратиле у Сирију из Азербејџана, јер сви турски напори до сада нису успели да их одрже у Азербејџану. Вреди напоменути да азербејџанска влада одбија да дозволи насељавање ових плаћеника у Нагорно-Карабаху или другим азербејџанским областима - рекао је извор.

Према извештају СОХР-а, сиријски плаћеници који су се вратили кући из Азербејџана добили су делимичну исплату, процењену на 10.000 турских лира (1.275 америчких долара). Очекује се да ће у наредним данима примити преостале зараде.

Иако су разни извори оспорили укупан број погинулих плаћеника, СОХР извештава да верују да је 293 од ових милитаната убијено током једномесечног учешћа у сукобу Јерменије и Азербејџана.

Треба напоменути да су Азербејџан и Турска негирали присуство плаћеника на својој страни, а заузврат су оптужили Јерменију да користи стране борце из Сирије и Либана.

У Србији ускоро руска вакцина "Спутник V"! Више о томе ОВДЕ.

Извор: AMN

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА